Zapiekanka z fasolką szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z fasolką szparagową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżka

200 gramów

200 gramów

0.5 opakowania

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugoruj w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i posyp bułka tartą.

Krok 3

Ugotowany makaron wymieszaj z fasolką, szynką oraz połową sera. Dopraw.

Krok 4

Wszystko to włóż do naczynia żaroodpornego i posyp resztą sera.

Krok 5

Zapiekaj przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej