Zapiekanka z fasolką szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z fasolką szparagową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżka

200 gramów

200 gramów

0.5 opakowania

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugoruj w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i posyp bułka tartą.

Krok 3

Ugotowany makaron wymieszaj z fasolką, szynką oraz połową sera. Dopraw.

Krok 4

Wszystko to włóż do naczynia żaroodpornego i posyp resztą sera.

Krok 5

Zapiekaj przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sola w pomarańczach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej