Zapiekanka z fasolką szparagową

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0

0

1 łyżka

200 gramów

200 gramów

0.5 opakowania

0

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugoruj w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i posyp bułka tartą.

Krok 3

Ugotowany makaron wymieszaj z fasolką, szynką oraz połową sera. Dopraw.

Krok 4

Wszystko to włóż do naczynia żaroodpornego i posyp resztą sera.

Krok 5

Zapiekaj przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej