Zapiekanka z fasolką szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z fasolką szparagową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżka

200 gramów

200 gramów

0.5 opakowania

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugoruj w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i posyp bułka tartą.

Krok 3

Ugotowany makaron wymieszaj z fasolką, szynką oraz połową sera. Dopraw.

Krok 4

Wszystko to włóż do naczynia żaroodpornego i posyp resztą sera.

Krok 5

Zapiekaj przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej