Tagiatelle z wędzonym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagiatelle z wędzonym kurczakiem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować wodę na makaron, dodać bulionetkę drobiową oraz gniazdka makaronu. Ugotować al dente. Odcedzić odstawić.

Krok 2

udka z kurczka obrać z mięsa, pokroić w kostkę. Cukinię pokroić w plasterki, paprykę w kostkę.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej, dodać kawałki kurczaka, przesmażyć kilka minut. Następnie dodać cukinię i paprykę. Smażyć aż lekko zmiękną. Doprawić pieprzem i solą. Na koniec dać na patelnię ugotowany makaron wszystko razem wymieszać i podgrzać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagiatelle z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagiatelle z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagiatelle z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagiatelle z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagiatelle z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagiatelle z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagiatelle z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagiatelle z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczarki faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej