
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotować wodę na makaron, dodać bulionetkę drobiową oraz gniazdka makaronu. Ugotować al dente. Odcedzić odstawić.
Krok 2
udka z kurczka obrać z mięsa, pokroić w kostkę. Cukinię pokroić w plasterki, paprykę w kostkę.
Krok 3
Na patelni rozgrzać olej, dodać kawałki kurczaka, przesmażyć kilka minut. Następnie dodać cukinię i paprykę. Smażyć aż lekko zmiękną. Doprawić pieprzem i solą. Na koniec dać na patelnię ugotowany makaron wszystko razem wymieszać i podgrzać.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej