Tagiatelle z wędzonym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagiatelle z wędzonym kurczakiem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować wodę na makaron, dodać bulionetkę drobiową oraz gniazdka makaronu. Ugotować al dente. Odcedzić odstawić.

Krok 2

udka z kurczka obrać z mięsa, pokroić w kostkę. Cukinię pokroić w plasterki, paprykę w kostkę.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej, dodać kawałki kurczaka, przesmażyć kilka minut. Następnie dodać cukinię i paprykę. Smażyć aż lekko zmiękną. Doprawić pieprzem i solą. Na koniec dać na patelnię ugotowany makaron wszystko razem wymieszać i podgrzać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagiatelle z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagiatelle z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagiatelle z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagiatelle z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagiatelle z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagiatelle z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagiatelle z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagiatelle z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej