Kura ziemniaczana - przepis, jak podać ziemniaki | Przepisy.pl pixel

Kurka

Autor: Adriana Cz

ratingratingratingratingrating

2

heart
69 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 łyżki

1 gram

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 gram

2 sztuki

0.25 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Takie czarodziejskie danie dziś na obiad Ola dostanie. Małe ziemniaczki ugotowane, z odrobiną masełka zmiksowane. Na talerzyk dwie kładę kuleczki, dodaję pomidorowy dzióbek i grzebyczek. Żółta ziemniaczana kurka siedzi na trawce z ugotowanego brokułka. Pióra ma kolorowe, buraczkowo- marchewkowe.

Krok 2

Dorobię jeszcze jajeczka, żeby smutna nie była kureczka. Cielęcinkę zmielimy z żółtkiem i marcheweczką połączymy. Dodam naturalnych przypraw odrobinę i tartej bułeczki krztynę. Formuję małe kuleczki -będą jajeczka dla kureczki. Jeszcze chwilę je pogotuję, a w tym czasie soczek przygotuje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej