Kura ziemniaczana - przepis, jak podać ziemniaki | Przepisy.pl pixel

Kurka

Autor: Adriana Cz

ratingratingratingratingrating

2

heart
69 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 łyżki

1 gram

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 gram

2 sztuki

0.25 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Takie czarodziejskie danie dziś na obiad Ola dostanie. Małe ziemniaczki ugotowane, z odrobiną masełka zmiksowane. Na talerzyk dwie kładę kuleczki, dodaję pomidorowy dzióbek i grzebyczek. Żółta ziemniaczana kurka siedzi na trawce z ugotowanego brokułka. Pióra ma kolorowe, buraczkowo- marchewkowe.

Krok 2

Dorobię jeszcze jajeczka, żeby smutna nie była kureczka. Cielęcinkę zmielimy z żółtkiem i marcheweczką połączymy. Dodam naturalnych przypraw odrobinę i tartej bułeczki krztynę. Formuję małe kuleczki -będą jajeczka dla kureczki. Jeszcze chwilę je pogotuję, a w tym czasie soczek przygotuje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej