Słodko-ostry ryż z mango i kokosem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 łyżeczki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

200 gramów

0

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

0

2 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj i ostudź.

Krok 1

Przygotuj masalę w moździerzu. Rozgnieć przyprawy, dodaj połowę mangi i zmiksuj.

Krok 1

Na patelni rozgrzej olej, podsmaż gorczycę, soczewicę i listki curry. Wszystko stale mieszaj.

Krok 1

Gdy gorczyca zacznie pękać dodaj orzeszki ziemne i chwilę praż. Dodaj resztę mango i owoce z puszki bez soku. Podgrzewaj do momentu, gdy owoce się lekko podgotują.

Krok 1

dodaj masalę i gotuj 1 minutę.

Krok 1

Gdy przestygnie dodaj ryż.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej