
Składniki
null
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
0.5 łyżeczki
4 łyżki
1.5 łyżeczki
200 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
null
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj i ostudź.
Krok 2
Przygotuj masalę w moździerzu. Rozgnieć przyprawy, dodaj połowę mangi i zmiksuj.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż gorczycę, soczewicę i listki curry. Wszystko stale mieszaj.
Krok 4
Gdy gorczyca zacznie pękać dodaj orzeszki ziemne i chwilę praż. Dodaj resztę mango i owoce z puszki bez soku. Podgrzewaj do momentu, gdy owoce się lekko podgotują.
Krok 5
dodaj masalę i gotuj 1 minutę.
Krok 6
Gdy przestygnie dodaj ryż.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej