Słodko-ostry ryż z mango i kokosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodko-ostry ryż z mango i kokosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

4 łyżki

1.5 łyżeczki

200 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj i ostudź.

Krok 2

Przygotuj masalę w moździerzu. Rozgnieć przyprawy, dodaj połowę mangi i zmiksuj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej, podsmaż gorczycę, soczewicę i listki curry. Wszystko stale mieszaj.

Krok 4

Gdy gorczyca zacznie pękać dodaj orzeszki ziemne i chwilę praż. Dodaj resztę mango i owoce z puszki bez soku. Podgrzewaj do momentu, gdy owoce się lekko podgotują.

Krok 5

dodaj masalę i gotuj 1 minutę.

Krok 6

Gdy przestygnie dodaj ryż.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko-ostry ryż z mango i kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko-ostry ryż z mango i kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko-ostry ryż z mango i kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko-ostry ryż z mango i kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko-ostry ryż z mango i kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko-ostry ryż z mango i kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko-ostry ryż z mango i kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodko-ostry ryż z mango i kokosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z soczewicy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej