Pomarańczowo-śmietanowa fantazja przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańczowo-śmietanowa fantazja

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

3 łyżki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron wraz z kostką ugotować Al Dente.

Krok 2

Pomarańczę podzielić na pół. Z jednej połówki wycisnąć sok, a drugą podzielić na cząstki, oczyszczając z błon. Śmietanę wymieszać z cukrem.

Krok 3

Ugotowany makaron odcedzić i wymieszać z sokiem z cytryny. Posypać twarogiem, polać śmietaną i udekorować cząstkami pomarańczy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej