Pomarańczowo-śmietanowa fantazja przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańczowo-śmietanowa fantazja

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

3 łyżki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron wraz z kostką ugotować Al Dente.

Krok 2

Pomarańczę podzielić na pół. Z jednej połówki wycisnąć sok, a drugą podzielić na cząstki, oczyszczając z błon. Śmietanę wymieszać z cukrem.

Krok 3

Ugotowany makaron odcedzić i wymieszać z sokiem z cytryny. Posypać twarogiem, polać śmietaną i udekorować cząstkami pomarańczy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Uzbecki pilaw
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej