
Składniki
200 gramów
1 sztuka
200 gramów
3 łyżki
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron wraz z kostką ugotować Al Dente.
Krok 2
Pomarańczę podzielić na pół. Z jednej połówki wycisnąć sok, a drugą podzielić na cząstki, oczyszczając z błon. Śmietanę wymieszać z cukrem.
Krok 3
Ugotowany makaron odcedzić i wymieszać z sokiem z cytryny. Posypać twarogiem, polać śmietaną i udekorować cząstkami pomarańczy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej