Pomarańczowo-śmietanowa fantazja przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańczowo-śmietanowa fantazja

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

3 łyżki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron wraz z kostką ugotować Al Dente.

Krok 2

Pomarańczę podzielić na pół. Z jednej połówki wycisnąć sok, a drugą podzielić na cząstki, oczyszczając z błon. Śmietanę wymieszać z cukrem.

Krok 3

Ugotowany makaron odcedzić i wymieszać z sokiem z cytryny. Posypać twarogiem, polać śmietaną i udekorować cząstkami pomarańczy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańczowo-śmietanowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek węgierski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej