
Składniki
200 gramów
1 sztuka
200 gramów
3 łyżki
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron wraz z kostką ugotować Al Dente.
Krok 2
Pomarańczę podzielić na pół. Z jednej połówki wycisnąć sok, a drugą podzielić na cząstki, oczyszczając z błon. Śmietanę wymieszać z cukrem.
Krok 3
Ugotowany makaron odcedzić i wymieszać z sokiem z cytryny. Posypać twarogiem, polać śmietaną i udekorować cząstkami pomarańczy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej