
Składniki
1 kilogram
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżeczka
1.5 szklanki
3 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, proszku do pieczenia oraz wody zrób ciasto o konsystencji naleśnikowej.
Krok 5
Rozgrzej tłuszcz i smaż placuszki w głębokim oleju na złoto. Podawaj na ciepło lub zimno. Możesz posypać szczypiorkiem.
Krok 2
Cebule pokrój w piórka. Następnie podsmaż ją na oleju tak aby zbrązowiała.
Krok 3
Dopraw cebulę Przyprawą Knorr
Krok 4
Dodaj smażoną cebulę do ciasta. Dodaj również ketchup oraz przyprawy i ponownie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej