Placuszki cebulowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki cebulowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1.5 szklanki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, proszku do pieczenia oraz wody zrób ciasto o konsystencji naleśnikowej.

Krok 5

Rozgrzej tłuszcz i smaż placuszki w głębokim oleju na złoto. Podawaj na ciepło lub zimno. Możesz posypać szczypiorkiem.

Krok 2

Cebule pokrój w piórka. Następnie podsmaż ją na oleju tak aby zbrązowiała.

Krok 3

Dopraw cebulę Przyprawą Knorr

Krok 4

Dodaj smażoną cebulę do ciasta. Dodaj również ketchup oraz przyprawy i ponownie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Prosta sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej