Placuszki cebulowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki cebulowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1.5 szklanki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, proszku do pieczenia oraz wody zrób ciasto o konsystencji naleśnikowej.

Krok 5

Rozgrzej tłuszcz i smaż placuszki w głębokim oleju na złoto. Podawaj na ciepło lub zimno. Możesz posypać szczypiorkiem.

Krok 2

Cebule pokrój w piórka. Następnie podsmaż ją na oleju tak aby zbrązowiała.

Krok 3

Dopraw cebulę Przyprawą Knorr

Krok 4

Dodaj smażoną cebulę do ciasta. Dodaj również ketchup oraz przyprawy i ponownie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej