
Składniki
1 kilogram
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżeczka
1.5 szklanki
3 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, proszku do pieczenia oraz wody zrób ciasto o konsystencji naleśnikowej.
Krok 5
Rozgrzej tłuszcz i smaż placuszki w głębokim oleju na złoto. Podawaj na ciepło lub zimno. Możesz posypać szczypiorkiem.
Krok 2
Cebule pokrój w piórka. Następnie podsmaż ją na oleju tak aby zbrązowiała.
Krok 3
Dopraw cebulę Przyprawą Knorr
Krok 4
Dodaj smażoną cebulę do ciasta. Dodaj również ketchup oraz przyprawy i ponownie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej