Placuszki cebulowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki cebulowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1.5 szklanki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, proszku do pieczenia oraz wody zrób ciasto o konsystencji naleśnikowej.

Krok 5

Rozgrzej tłuszcz i smaż placuszki w głębokim oleju na złoto. Podawaj na ciepło lub zimno. Możesz posypać szczypiorkiem.

Krok 2

Cebule pokrój w piórka. Następnie podsmaż ją na oleju tak aby zbrązowiała.

Krok 3

Dopraw cebulę Przyprawą Knorr

Krok 4

Dodaj smażoną cebulę do ciasta. Dodaj również ketchup oraz przyprawy i ponownie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej