Placuszki cebulowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

1.5 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, proszku do pieczenia oraz wody zrób ciasto o konsystencji naleśnikowej.

Krok 5

Rozgrzej tłuszcz i smaż placuszki w głębokim oleju na złoto. Podawaj na ciepło lub zimno. Możesz posypać szczypiorkiem.

Krok 2

Cebule pokrój w piórka. Następnie podsmaż ją na oleju tak aby zbrązowiała.

Krok 3

Dopraw cebulę Przyprawą Knorr

Krok 4

Dodaj smażoną cebulę do ciasta. Dodaj również ketchup oraz przyprawy i ponownie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kebab w kajzerce
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej