Taco z mięsem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Taco muszle

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

2 sztuki

1 łyżeczka

100 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

1 łyżeczka

4 łyżki

0.5 łyżeczki

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek posiekaj i zeszklij na oliwie.

Krok 2

Dodaj chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smaż przez minutę.

Krok 3

Dodaj mięso i podsmaż. Dorzuć drobno pokrojone pomidory i passatę.

Krok 4

Dodaj paprykę pokrojoną w kostkę. Dopraw solą, pieprzem oraz połową łyżeczki przyprawy meksykańskiej. Smaż jeszcze chwilę.

Krok 5

Na koniec dodaj kukurydzę.

Krok 6

Ser żółty zetrzyj na tarce. Muszle do taco podgrzej w piekarniku lub mikrofali.

Krok 7

Na spód muszelki połóż mięso, na to kawałek pomidora, kukurydzę i starty ser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej