Taco z mięsem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Taco muszle

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

2 sztuki

1 łyżeczka

100 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

1 łyżeczka

4 łyżki

0.5 łyżeczki

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek posiekaj i zeszklij na oliwie.

Krok 2

Dodaj chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smaż przez minutę.

Krok 3

Dodaj mięso i podsmaż. Dorzuć drobno pokrojone pomidory i passatę.

Krok 4

Dodaj paprykę pokrojoną w kostkę. Dopraw solą, pieprzem oraz połową łyżeczki przyprawy meksykańskiej. Smaż jeszcze chwilę.

Krok 5

Na koniec dodaj kukurydzę.

Krok 6

Ser żółty zetrzyj na tarce. Muszle do taco podgrzej w piekarniku lub mikrofali.

Krok 7

Na spód muszelki połóż mięso, na to kawałek pomidora, kukurydzę i starty ser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej