
Składniki
0.25 szklanki
2 sztuki
1 łyżeczka
100 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
1 łyżeczka
4 łyżki
0.5 łyżeczki
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek posiekaj i zeszklij na oliwie.
Krok 2
Dodaj chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smaż przez minutę.
Krok 3
Dodaj mięso i podsmaż. Dorzuć drobno pokrojone pomidory i passatę.
Krok 4
Dodaj paprykę pokrojoną w kostkę. Dopraw solą, pieprzem oraz połową łyżeczki przyprawy meksykańskiej. Smaż jeszcze chwilę.
Krok 5
Na koniec dodaj kukurydzę.
Krok 6
Ser żółty zetrzyj na tarce. Muszle do taco podgrzej w piekarniku lub mikrofali.
Krok 7
Na spód muszelki połóż mięso, na to kawałek pomidora, kukurydzę i starty ser.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























