
Składniki
0.25 szklanki
2 sztuki
1 łyżeczka
100 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
1 łyżeczka
4 łyżki
0.5 łyżeczki
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek posiekaj i zeszklij na oliwie.
Krok 2
Dodaj chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smaż przez minutę.
Krok 3
Dodaj mięso i podsmaż. Dorzuć drobno pokrojone pomidory i passatę.
Krok 4
Dodaj paprykę pokrojoną w kostkę. Dopraw solą, pieprzem oraz połową łyżeczki przyprawy meksykańskiej. Smaż jeszcze chwilę.
Krok 5
Na koniec dodaj kukurydzę.
Krok 6
Ser żółty zetrzyj na tarce. Muszle do taco podgrzej w piekarniku lub mikrofali.
Krok 7
Na spód muszelki połóż mięso, na to kawałek pomidora, kukurydzę i starty ser.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej