Taco z mięsem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Taco muszle

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

2 sztuki

1 łyżeczka

100 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

1 łyżeczka

4 łyżki

0.5 łyżeczki

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek posiekaj i zeszklij na oliwie.

Krok 2

Dodaj chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smaż przez minutę.

Krok 3

Dodaj mięso i podsmaż. Dorzuć drobno pokrojone pomidory i passatę.

Krok 4

Dodaj paprykę pokrojoną w kostkę. Dopraw solą, pieprzem oraz połową łyżeczki przyprawy meksykańskiej. Smaż jeszcze chwilę.

Krok 5

Na koniec dodaj kukurydzę.

Krok 6

Ser żółty zetrzyj na tarce. Muszle do taco podgrzej w piekarniku lub mikrofali.

Krok 7

Na spód muszelki połóż mięso, na to kawałek pomidora, kukurydzę i starty ser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Taco muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej