
Składniki
0.25 szklanki
2 sztuki
1 łyżeczka
100 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
1 łyżeczka
4 łyżki
0.5 łyżeczki
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek posiekaj i zeszklij na oliwie.
Krok 2
Dodaj chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smaż przez minutę.
Krok 3
Dodaj mięso i podsmaż. Dorzuć drobno pokrojone pomidory i passatę.
Krok 4
Dodaj paprykę pokrojoną w kostkę. Dopraw solą, pieprzem oraz połową łyżeczki przyprawy meksykańskiej. Smaż jeszcze chwilę.
Krok 5
Na koniec dodaj kukurydzę.
Krok 6
Ser żółty zetrzyj na tarce. Muszle do taco podgrzej w piekarniku lub mikrofali.
Krok 7
Na spód muszelki połóż mięso, na to kawałek pomidora, kukurydzę i starty ser.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej