
Składniki
0.25 szklanki
2 sztuki
1 łyżeczka
100 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
1 łyżeczka
4 łyżki
0.5 łyżeczki
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek posiekaj i zeszklij na oliwie.
Krok 2
Dodaj chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smaż przez minutę.
Krok 3
Dodaj mięso i podsmaż. Dorzuć drobno pokrojone pomidory i passatę.
Krok 4
Dodaj paprykę pokrojoną w kostkę. Dopraw solą, pieprzem oraz połową łyżeczki przyprawy meksykańskiej. Smaż jeszcze chwilę.
Krok 5
Na koniec dodaj kukurydzę.
Krok 6
Ser żółty zetrzyj na tarce. Muszle do taco podgrzej w piekarniku lub mikrofali.
Krok 7
Na spód muszelki połóż mięso, na to kawałek pomidora, kukurydzę i starty ser.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej