Szybka i smaczna surówka do obiadu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka i smaczna surówka do obiadu

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

heart
27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

0.25 sztuki

1 sztuka

2 plastry

2 łyżki

0.5 sztuki

5 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pekińską poszatkuj w drobne piórka. Rzepę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Sałatę umyj i osusz w wirówce do sałaty, porwij na mniejsze kawałki. Paprykę umyj, pozbaw gniazda nasiennego i pokrój w małe kawałki. Cebulę posiekaj drobniutko. Wszystkie warzywa wymieszaj.

Krok 2

Słonecznik upraż na suchej patelni i dodaj do surówki.

Krok 3

Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym, polej surówkę i wymieszaj wszystko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza-sałatka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej