Szybka i smaczna surówka do obiadu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka i smaczna surówka do obiadu

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

heart
27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

0.25 sztuki

1 sztuka

2 plastry

2 łyżki

0.5 sztuki

5 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pekińską poszatkuj w drobne piórka. Rzepę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Sałatę umyj i osusz w wirówce do sałaty, porwij na mniejsze kawałki. Paprykę umyj, pozbaw gniazda nasiennego i pokrój w małe kawałki. Cebulę posiekaj drobniutko. Wszystkie warzywa wymieszaj.

Krok 2

Słonecznik upraż na suchej patelni i dodaj do surówki.

Krok 3

Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym, polej surówkę i wymieszaj wszystko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z pomidora
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej