
Składniki
0.25 sztuki
0.25 sztuki
1 sztuka
2 plastry
2 łyżki
0.5 sztuki
5 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pekińską poszatkuj w drobne piórka. Rzepę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Sałatę umyj i osusz w wirówce do sałaty, porwij na mniejsze kawałki. Paprykę umyj, pozbaw gniazda nasiennego i pokrój w małe kawałki. Cebulę posiekaj drobniutko. Wszystkie warzywa wymieszaj.
Krok 2
Słonecznik upraż na suchej patelni i dodaj do surówki.
Krok 3
Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym, polej surówkę i wymieszaj wszystko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej