
Składniki
0.25 sztuki
0.25 sztuki
1 sztuka
2 plastry
2 łyżki
0.5 sztuki
5 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pekińską poszatkuj w drobne piórka. Rzepę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Sałatę umyj i osusz w wirówce do sałaty, porwij na mniejsze kawałki. Paprykę umyj, pozbaw gniazda nasiennego i pokrój w małe kawałki. Cebulę posiekaj drobniutko. Wszystkie warzywa wymieszaj.
Krok 2
Słonecznik upraż na suchej patelni i dodaj do surówki.
Krok 3
Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym, polej surówkę i wymieszaj wszystko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej