Szybka i smaczna surówka do obiadu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka i smaczna surówka do obiadu

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

heart
27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

0.25 sztuki

1 sztuka

2 plastry

2 łyżki

0.5 sztuki

5 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pekińską poszatkuj w drobne piórka. Rzepę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Sałatę umyj i osusz w wirówce do sałaty, porwij na mniejsze kawałki. Paprykę umyj, pozbaw gniazda nasiennego i pokrój w małe kawałki. Cebulę posiekaj drobniutko. Wszystkie warzywa wymieszaj.

Krok 2

Słonecznik upraż na suchej patelni i dodaj do surówki.

Krok 3

Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym, polej surówkę i wymieszaj wszystko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka i smaczna surówka do obiadu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej