
Składniki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
500 gramów
1 słoik
40 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, pokrój drobno i podsmaż na patelni z oliwą.
Krok 2
Wsyp komosę i smaż jeszcze 1 minutę. Wlej 400 ml wody, dodaj kostkę Knorr i gotuj powoli ok. 25-30 minut, aż komosa wchłonie płyn i zrobi się nie co kremowa.
Krok 3
Pak choi oczyść i pokrój w paski. Podsmaż ok 5 minut. Buraczki odcedź i pokrój na ćwiartki.
Krok 4
Połącz komosę z pak choi oraz burakami i ułóż na talerzu. Na wierzch zetrzyj parmezan.

Dobra rada:
Podawaj z orzechami włoskimi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Komosa z pak choi
Szukacie prostego przepisu na apetyczny obiad w domowym zaciszu lub lunch do wzięcia na wynos? Dobrze trafiliście! Na talerzu z komosą ryżową i kapustą pak choi znajdzie się miejsce także dla innych kuszących składników. Nie zapomnijcie o marynowanych buraczkach oraz wyrazistym parmezanie. Tego typu połączenia zawsze smakują wybornie.
Dla kogo?
Łagodne produkty tworzą niebanalne kompozycje smakowe. Przekonacie się, że wcale nie trzeba kilogramów ostrych przypraw, by posiłek zyskał niepowtarzalny charakter.
Na jaką okazję?
Przepisem na komosę z pak choi warto się zainspirować, gdy wydaje się, że lodówka i spiżarnia świecą pustkami. Często okazuje się, że kilka produktów, które macie pod ręką, umożliwia wyczarowanie zjawiskowego posiłku.
Czy wiesz, że?
Młodą kapustę pak choi można spożywać na surowo. Mimo to polecamy jej krótkie (około 4-minutowe) gotowanie na parze, blanszowanie lub podsmażenie. Warzywo zachowa chrupką strukturę i będzie delikatniejsze w smaku.
Dla urozmaicenia:
Gotową komosę z pak choi warto udekorować ziarnami sezamu, orzechami piniowymi lub pokruszonym twarogiem.


































