Komosa z pak choi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Komosa z pak choi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

500 gramów

1 słoik

40 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój drobno i podsmaż na patelni z oliwą.

Krok 2

Wsyp komosę i smaż jeszcze 1 minutę. Wlej 400 ml wody, dodaj kostkę Knorr i gotuj powoli ok. 25-30 minut, aż komosa wchłonie płyn i zrobi się nie co kremowa.

Krok 3

Pak choi oczyść i pokrój w paski. Podsmaż ok 5 minut. Buraczki odcedź i pokrój na ćwiartki.

Krok 4

Połącz komosę z pak choi oraz burakami i ułóż na talerzu. Na wierzch zetrzyj parmezan.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z orzechami włoskimi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Komosa z pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Komosa z pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Komosa z pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Komosa z pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Komosa z pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Komosa z pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Komosa z pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Komosa z pak choi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybkie skrzydełka w coli
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Komosa z pak choiKomosa z pak choi

Szukacie prostego przepisu na apetyczny obiad w domowym zaciszu lub lunch do wzięcia na wynos? Dobrze trafiliście! Na talerzu z komosą ryżową i kapustą pak choi znajdzie się miejsce także dla innych kuszących składników. Nie zapomnijcie o marynowanych buraczkach oraz wyrazistym parmezanie. Tego typu połączenia zawsze smakują wybornie.

Dla kogo?

Łagodne produkty tworzą niebanalne kompozycje smakowe. Przekonacie się, że wcale nie trzeba kilogramów ostrych przypraw, by posiłek zyskał niepowtarzalny charakter.

Na jaką okazję?

Przepisem na komosę z pak choi warto się zainspirować, gdy wydaje się, że lodówka i spiżarnia świecą pustkami. Często okazuje się, że kilka produktów, które macie pod ręką, umożliwia wyczarowanie zjawiskowego posiłku.

Czy wiesz, że?

Młodą kapustę pak choi można spożywać na surowo. Mimo to polecamy jej krótkie (około 4-minutowe) gotowanie na parze, blanszowanie lub podsmażenie. Warzywo zachowa chrupką strukturę i będzie delikatniejsze w smaku.

Dla urozmaicenia:

Gotową komosę z pak choi warto udekorować ziarnami sezamu, orzechami piniowymi lub pokruszonym twarogiem.