Naleśniki z warzywami w serowym ubranku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z warzywami w serowym ubranku

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

80 gramów

150 gramów

300 gramów

150 gramów

125 gramów

250 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżeczka

15 gramów

15 gramów

500 gramów

200 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Farsz: Cebule posiekać (lub dodać 2 mini kosteczki Knorr smażona cebulka), zarumienić na odrobinie oliwy. Dodać pokrojony w kosteczkę boczek - podsmażyć. Pieczarki pokroić w ćwiartki, dodać do cebulki i boczku - poddusić. Brokuła i kalafior podzielić na różyczki, zblanszować w osolonej wodzie. Mozzarellę drobno pokroić. Wymieszać wszystkie składniki farszu, doprawić pieprzem.

Krok 2

Naleśniki: Wszystkie składniki (wodę, mleko, mąkę, jajko, oliwę, sól, proszek do pieczenia) dokładnie wymieszać robotem kuchennym, odstawić na 10min. (jeśli ciasto będzie za gęste, dodać trochę mleka). Usmażyć na patelni z obu stron.

Krok 3

Sos: Masło roztopić, dodać mąkę - zrobić gładką zasmażkę. Dodać mleko, przyprawy i serek - zmiksować. Gotować ok. 8min. stale mieszając.

Krok 4

Na każdy naleśnik nałożyć 3 łyżki farszu i zawinąć. Ułożyć po 2 naleśniki w foremkach żaroodpornych. Zalać sosem i zapiec w piekarniku(10min. temp. 200C). Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej