Naleśniki z warzywami w serowym ubranku
średnie
26 osób zapisało

Składniki
80 gramów
250 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
500 gramów
15 gramów
2 sztuki
15 gramów
150 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
150 gramów
125 gramów
300 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Farsz: Cebule posiekać (lub dodać 2 mini kosteczki Knorr smażona cebulka), zarumienić na odrobinie oliwy. Dodać pokrojony w kosteczkę boczek - podsmażyć. Pieczarki pokroić w ćwiartki, dodać do cebulki i boczku - poddusić. Brokuła i kalafior podzielić na różyczki, zblanszować w osolonej wodzie. Mozzarellę drobno pokroić. Wymieszać wszystkie składniki farszu, doprawić pieprzem.
Krok 2
Naleśniki: Wszystkie składniki (wodę, mleko, mąkę, jajko, oliwę, sól, proszek do pieczenia) dokładnie wymieszać robotem kuchennym, odstawić na 10min. (jeśli ciasto będzie za gęste, dodać trochę mleka). Usmażyć na patelni z obu stron.
Krok 3
Sos: Masło roztopić, dodać mąkę - zrobić gładką zasmażkę. Dodać mleko, przyprawy i serek - zmiksować. Gotować ok. 8min. stale mieszając.
Krok 4
Na każdy naleśnik nałożyć 3 łyżki farszu i zawinąć. Ułożyć po 2 naleśniki w foremkach żaroodpornych. Zalać sosem i zapiec w piekarniku(10min. temp. 200C). Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej