Naleśniki z warzywami w serowym ubranku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z warzywami w serowym ubranku

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

1

14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

250 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

500 gramów

15 gramów

2 sztuki

15 gramów

150 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

150 gramów

125 gramów

300 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Farsz: Cebule posiekać (lub dodać 2 mini kosteczki Knorr smażona cebulka), zarumienić na odrobinie oliwy. Dodać pokrojony w kosteczkę boczek - podsmażyć. Pieczarki pokroić w ćwiartki, dodać do cebulki i boczku - poddusić. Brokuła i kalafior podzielić na różyczki, zblanszować w osolonej wodzie. Mozzarellę drobno pokroić. Wymieszać wszystkie składniki farszu, doprawić pieprzem.

Krok 2

Naleśniki: Wszystkie składniki (wodę, mleko, mąkę, jajko, oliwę, sól, proszek do pieczenia) dokładnie wymieszać robotem kuchennym, odstawić na 10min. (jeśli ciasto będzie za gęste, dodać trochę mleka). Usmażyć na patelni z obu stron.

Krok 3

Sos: Masło roztopić, dodać mąkę - zrobić gładką zasmażkę. Dodać mleko, przyprawy i serek - zmiksować. Gotować ok. 8min. stale mieszając.

Krok 4

Na każdy naleśnik nałożyć 3 łyżki farszu i zawinąć. Ułożyć po 2 naleśniki w foremkach żaroodpornych. Zalać sosem i zapiec w piekarniku(10min. temp. 200C). Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej