Naleśniki z warzywami w serowym ubranku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z warzywami w serowym ubranku

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

250 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

500 gramów

15 gramów

2 sztuki

15 gramów

150 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

150 gramów

125 gramów

300 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Farsz: Cebule posiekać (lub dodać 2 mini kosteczki Knorr smażona cebulka), zarumienić na odrobinie oliwy. Dodać pokrojony w kosteczkę boczek - podsmażyć. Pieczarki pokroić w ćwiartki, dodać do cebulki i boczku - poddusić. Brokuła i kalafior podzielić na różyczki, zblanszować w osolonej wodzie. Mozzarellę drobno pokroić. Wymieszać wszystkie składniki farszu, doprawić pieprzem.

Krok 2

Naleśniki: Wszystkie składniki (wodę, mleko, mąkę, jajko, oliwę, sól, proszek do pieczenia) dokładnie wymieszać robotem kuchennym, odstawić na 10min. (jeśli ciasto będzie za gęste, dodać trochę mleka). Usmażyć na patelni z obu stron.

Krok 3

Sos: Masło roztopić, dodać mąkę - zrobić gładką zasmażkę. Dodać mleko, przyprawy i serek - zmiksować. Gotować ok. 8min. stale mieszając.

Krok 4

Na każdy naleśnik nałożyć 3 łyżki farszu i zawinąć. Ułożyć po 2 naleśniki w foremkach żaroodpornych. Zalać sosem i zapiec w piekarniku(10min. temp. 200C). Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej