Naleśniki w paski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki w paski

Autor: Bizneswoman w kuchni

ratingratingratingratingrating

3

27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

3 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zarabiamy ciasto na naleśniki. Jajko delikatnie ubijamy, dodajemy szczyptę soli, około 1 szklankę mąki, 3/4 szklanki mleka. Mieszamy i odpowiednio dodajemy mąki lub mleka, aż do uzyskania właściwej masy (aby nie była za rzadka). Jeśli jemy na słodko, do ciasta możemy dodać łyżeczkę cukru.

Krok 2

Pół szklanki ciasta odlewamy do szklanki i dodajemy do niego kakao.

Krok 3

Rozgrzewamy olej na patelni i wlewamy cienką warstwę masy. Z ciemnej części łyżeczką rysujemy paski. Czekamy aż się zrumieni i przekładamy na drugą stronę.

Krok 4

Podajemy z serkiem homogenizowanym (dżemem lub czym nam się zamarzy).

2

Opinie o przepisie

  • jozin jozin

    jozin jozin , 23.11.2018

    Również się z tym zgadzam są nieziemskie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Bródnicka

    Iza Bródnicka , 01.09.2016

    polecam są naprawdę dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki w paski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki w paski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki w paski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki w paski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki w paski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki w paski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki w paski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki w paski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej