Naleśniki w paski

Autor: Bizneswoman w kuchni

ratingratingratingratingrating

3

26 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

3 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zarabiamy ciasto na naleśniki. Jajko delikatnie ubijamy, dodajemy szczyptę soli, około 1 szklankę mąki, 3/4 szklanki mleka. Mieszamy i odpowiednio dodajemy mąki lub mleka, aż do uzyskania właściwej masy (aby nie była za rzadka). Jeśli jemy na słodko, do ciasta możemy dodać łyżeczkę cukru.

Krok 2

Pół szklanki ciasta odlewamy do szklanki i dodajemy do niego kakao.

Krok 3

Rozgrzewamy olej na patelni i wlewamy cienką warstwę masy. Z ciemnej części łyżeczką rysujemy paski. Czekamy aż się zrumieni i przekładamy na drugą stronę.

Krok 4

Podajemy z serkiem homogenizowanym (dżemem lub czym nam się zamarzy).

2

Opinie o przepisie

  • jozin jozin

    jozin jozin, 23.11.2018

    Również się z tym zgadzam są nieziemskie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Bródnicka

    Iza Bródnicka, 01.09.2016

    polecam są naprawdę dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki w paski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki w paski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki w paski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki w paski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki w paski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki w paski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki w paski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Naleśniki à la buritos
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej