
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
3 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zarabiamy ciasto na naleśniki. Jajko delikatnie ubijamy, dodajemy szczyptę soli, około 1 szklankę mąki, 3/4 szklanki mleka. Mieszamy i odpowiednio dodajemy mąki lub mleka, aż do uzyskania właściwej masy (aby nie była za rzadka). Jeśli jemy na słodko, do ciasta możemy dodać łyżeczkę cukru.
Krok 2
Pół szklanki ciasta odlewamy do szklanki i dodajemy do niego kakao.
Krok 3
Rozgrzewamy olej na patelni i wlewamy cienką warstwę masy. Z ciemnej części łyżeczką rysujemy paski. Czekamy aż się zrumieni i przekładamy na drugą stronę.
Krok 4
Podajemy z serkiem homogenizowanym (dżemem lub czym nam się zamarzy).
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej