Kasza perłowa w sosie kurkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza perłowa w sosie kurkowym

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

200 gramów

1 gram

1 opakowanie

1 gram

100 mililitrów

200 gramów

4 łyżki

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotuje według instrukcji opakowania. Kurki myję, osuszam. Cebule drobno kroję przesmażam na oleju, dodaję kurki i dalej smażę aż woda odparuje.

Krok 2

Do miseczki wlewam wodę, śmietankę, wsypuję Knorr Fix Kurczak w sosie kurkowym i mieszam.

Krok 3

Wlewam do grzybów i zagotowuję. Wsypuję odsączony groszek konserwowy, dodaję natkę pietruszki posiekaną. Kasze podaję z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej