Kasza perłowa w sosie kurkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza perłowa w sosie kurkowym

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

200 gramów

1 gram

1 opakowanie

1 gram

100 mililitrów

200 gramów

4 łyżki

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotuje według instrukcji opakowania. Kurki myję, osuszam. Cebule drobno kroję przesmażam na oleju, dodaję kurki i dalej smażę aż woda odparuje.

Krok 2

Do miseczki wlewam wodę, śmietankę, wsypuję Knorr Fix Kurczak w sosie kurkowym i mieszam.

Krok 3

Wlewam do grzybów i zagotowuję. Wsypuję odsączony groszek konserwowy, dodaję natkę pietruszki posiekaną. Kasze podaję z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej