Kasza perłowa w sosie kurkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza perłowa w sosie kurkowym

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

200 gramów

1 gram

1 opakowanie

1 gram

100 mililitrów

200 gramów

4 łyżki

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotuje według instrukcji opakowania. Kurki myję, osuszam. Cebule drobno kroję przesmażam na oleju, dodaję kurki i dalej smażę aż woda odparuje.

Krok 2

Do miseczki wlewam wodę, śmietankę, wsypuję Knorr Fix Kurczak w sosie kurkowym i mieszam.

Krok 3

Wlewam do grzybów i zagotowuję. Wsypuję odsączony groszek konserwowy, dodaję natkę pietruszki posiekaną. Kasze podaję z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza perłowa w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej