
Składniki
1 szklanka
200 gramów
1 gram
1 opakowanie
1 gram
100 mililitrów
200 gramów
4 łyżki
1 puszka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę gotuje według instrukcji opakowania. Kurki myję, osuszam. Cebule drobno kroję przesmażam na oleju, dodaję kurki i dalej smażę aż woda odparuje.
Krok 2
Do miseczki wlewam wodę, śmietankę, wsypuję Knorr Fix Kurczak w sosie kurkowym i mieszam.
Krok 3
Wlewam do grzybów i zagotowuję. Wsypuję odsączony groszek konserwowy, dodaję natkę pietruszki posiekaną. Kasze podaję z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kurczak w sosie kurkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej