Makaron z pieczoną fetą z pomidorkami
NOWY PRZEPIS
łatwe
145 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 opakowanie
200 gramów
300 gramów
5 sztuk
200 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidorki, ser feta i czosnek przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 2
Następnie zalej fixem Knorr wymieszanym z wodą, skrop oliwą z oliwek. Całość wstaw do nagrzanego do 190*C piekarnika na około 20-25 minut.

Krok 3
W międzyczasie makaron ugotuj na sposób al dente według zaleceń producenta.

Krok 4
W trakcie pieczenia całość zamieszaj od czasu do czasu.

Krok 5
Rozgnieć czosnek widelcem, pomidory i fetę wymieszaj w gorącym sosie, dodaj gorący makaron. Danie udekoruj listkami bazylii.


Dobra rada:
Do makaronu możesz dorzucić garść zielonych oliwek
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z pieczoną fetą z pomidorkami
Wyśmienity obiad w pół godziny brzmi dla Ciebie jak abstrakcja? Nie z naszymi przepisami! Makaron z pomidorami i fetą to błyskawiczne danie. Proste, szybkie i niezwykle apetyczne. Przyrządź je według naszych wskazówek i ciesz się wybitną pozycją w swoim menu. Powodzenia!
Dla kogo?
Makaron z fetą to niezwykle uniwersalne danie, więc przypadnie do gustu większości osób. Pamiętaj jednak, że ten ser jest dość słony, więc nie przesadzaj z jego ilością lub dodatkiem soli. Wszystkie proporcje zostały podane na liście składników na makaron z pomidorkami i fetą.
Na jaką okazję?
Codzienny obiad, szybki lunch, randka z drugą połówką - makaron z pieczoną fetą i pomidorkami zawsze dobrze się sprawdza! Zaserwuj to danie dla swoich domowników lub gości, a zbierzesz same pochwały i prośby o przepis. Podzielisz się nim z bliskimi? Mamy nadzieję, że tak!
Czy wiesz, że?
Nasze danie znane jest również jako makaron z tik toka. To właśnie na tej platformie internauci chętnie dzielili się swoimi wskazówkami na temat połączenia fety, pomidorków koktajlowych i ulubionej pasty. Zdarzyło Ci się oglądać filmiki na ten temat? Daj znać w komentarzu!
Dla urozmaicenia:
Chcesz zmodyfikować makaron z pomidorkami i fetą? Śmiało to zrób! Możesz dorzucić do dania swoje ulubione warzywa, np. rukolę czy szpinak. Wybierz dodatki według własnych preferencji, a często wrócisz do naszego przepisu. Makaron z pieczoną fetą jest tak smaczny, że na długo zapada w pamięci.