Makaron z pieczoną fetą z pomidorkami
NOWY PRZEPIS
łatwe
149 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 opakowanie
200 gramów
300 gramów
5 sztuk
200 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidorki, ser feta i czosnek przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 2
Następnie zalej fixem Knorr wymieszanym z wodą, skrop oliwą z oliwek. Całość wstaw do nagrzanego do 190*C piekarnika na około 20-25 minut.

Krok 3
W międzyczasie makaron ugotuj na sposób al dente według zaleceń producenta.

Krok 4
W trakcie pieczenia całość zamieszaj od czasu do czasu.

Krok 5
Rozgnieć czosnek widelcem, pomidory i fetę wymieszaj w gorącym sosie, dodaj gorący makaron. Danie udekoruj listkami bazylii.


Dobra rada:
Do makaronu możesz dorzucić garść zielonych oliwek
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z pieczoną fetą z pomidorkami
Wyśmienity obiad w pół godziny brzmi dla Ciebie jak abstrakcja? Nie z naszymi przepisami! Makaron z pomidorami i fetą to błyskawiczne danie. Proste, szybkie i niezwykle apetyczne. Przyrządź je według naszych wskazówek i ciesz się wybitną pozycją w swoim menu. Powodzenia!
Dla kogo?
Makaron z fetą to niezwykle uniwersalne danie, więc przypadnie do gustu większości osób. Pamiętaj jednak, że ten ser jest dość słony, więc nie przesadzaj z jego ilością lub dodatkiem soli. Wszystkie proporcje zostały podane na liście składników na makaron z pomidorkami i fetą.
Na jaką okazję?
Codzienny obiad, szybki lunch, randka z drugą połówką - makaron z pieczoną fetą i pomidorkami zawsze dobrze się sprawdza! Zaserwuj to danie dla swoich domowników lub gości, a zbierzesz same pochwały i prośby o przepis. Podzielisz się nim z bliskimi? Mamy nadzieję, że tak!
Czy wiesz, że?
Nasze danie znane jest również jako makaron z tik toka. To właśnie na tej platformie internauci chętnie dzielili się swoimi wskazówkami na temat połączenia fety, pomidorków koktajlowych i ulubionej pasty. Zdarzyło Ci się oglądać filmiki na ten temat? Daj znać w komentarzu!
Dla urozmaicenia:
Chcesz zmodyfikować makaron z pomidorkami i fetą? Śmiało to zrób! Możesz dorzucić do dania swoje ulubione warzywa, np. rukolę czy szpinak. Wybierz dodatki według własnych preferencji, a często wrócisz do naszego przepisu. Makaron z pieczoną fetą jest tak smaczny, że na długo zapada w pamięci.