Tołpyga w pomidorach i pergaminie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tołpyga w pomidorach i pergaminie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
71 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

0.5 opakowania

2 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść i pokrój na 5 porcji. W miseczce połącz oliwę z oliwek i posiekaną natkę pietruszki z przyprawą Knorr.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 1

Krok 2

Pomidory pokrój w drobną kostkę i wraz z sokiem z cytryny dodaj do marynaty. Całość dopraw jeszcze startym czosnkiem i pokruszoną ostrą papryczką. Kawałki ryby wymieszaj z pomidorową marynatą.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 2

Krok 3

Umieść rybę wraz z sosem w pergaminie.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 3

Krok 4

Pergamin umieść na ruszcie w piekarniku i piecz w temperaturze 180 °C przez około 10-15 minut. Podawaj samodzielnie lub np. z białym ryżem.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tołpyga w pomidorach i pergaminieTołpyga w pomidorach i pergaminie

Rybę oczyść i pokrój na 5 porcji.