Składniki
5 sztuk
2 sztuki
0.5 opakowania
null gramów
0.5 pęczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oczyść i pokrój na 5 porcji.
Krok 2
W miseczce połącz oliwę z oliwek i posiekaną natkę pietruszki z Fixem Knorr.
Krok 3
Pomidory pokrój w drobną kostkę i wraz z sokiem z cytryny dodaj do marynaty. Całość dopraw jeszcze startym czosnkiem i pokruszoną ostrą papryczką.
Krok 4
Kawałki ryby wymieszaj z pomidorową marynatą.
Krok 5
Umieść rybę wraz z sosem w torebkach dołączonych do opakowania Fix Knorr.
Krok 6
Torebki umieść na ruszcie w piekarniku i piecz w temperaturze 180 °C przez około 10-15 minut. Podawaj samodzielnie lub np. z białym ryżem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej