Tołpyga w pomidorach i pergaminie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

64 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

0.5 opakowania

0 gramów

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść i pokrój na 5 porcji.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 1

Krok 2

W miseczce połącz oliwę z oliwek i posiekaną natkę pietruszki z Fixem Knorr.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 2

Krok 3

Pomidory pokrój w drobną kostkę i wraz z sokiem z cytryny dodaj do marynaty. Całość dopraw jeszcze startym czosnkiem i pokruszoną ostrą papryczką.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 3

Krok 4

Kawałki ryby wymieszaj z pomidorową marynatą.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 4

Krok 5

Umieść rybę wraz z sosem w torebkach dołączonych do opakowania Fix Knorr.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 5

Krok 6

Torebki umieść na ruszcie w piekarniku i piecz w temperaturze 180 °C przez około 10-15 minut. Podawaj samodzielnie lub np. z białym ryżem.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej