Tołpyga w pomidorach i pergaminie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tołpyga w pomidorach i pergaminie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
71 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

0.5 opakowania

2 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść i pokrój na 5 porcji. W miseczce połącz oliwę z oliwek i posiekaną natkę pietruszki z przyprawą Knorr.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 1

Krok 2

Pomidory pokrój w drobną kostkę i wraz z sokiem z cytryny dodaj do marynaty. Całość dopraw jeszcze startym czosnkiem i pokruszoną ostrą papryczką. Kawałki ryby wymieszaj z pomidorową marynatą.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 2

Krok 3

Umieść rybę wraz z sosem w pergaminie.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 3

Krok 4

Pergamin umieść na ruszcie w piekarniku i piecz w temperaturze 180 °C przez około 10-15 minut. Podawaj samodzielnie lub np. z białym ryżem.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tołpyga w pomidorach i pergaminieTołpyga w pomidorach i pergaminie

Rybę oczyść i pokrój na 5 porcji.