Tołpyga w pomidorach i pergaminie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

65 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

0.5 opakowania

null gramów

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść i pokrój na 5 porcji.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 1

Krok 2

W miseczce połącz oliwę z oliwek i posiekaną natkę pietruszki z Fixem Knorr.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 2

Krok 3

Pomidory pokrój w drobną kostkę i wraz z sokiem z cytryny dodaj do marynaty. Całość dopraw jeszcze startym czosnkiem i pokruszoną ostrą papryczką.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 3

Krok 4

Kawałki ryby wymieszaj z pomidorową marynatą.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 4

Krok 5

Umieść rybę wraz z sosem w torebkach dołączonych do opakowania Fix Knorr.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 5

Krok 6

Torebki umieść na ruszcie w piekarniku i piecz w temperaturze 180 °C przez około 10-15 minut. Podawaj samodzielnie lub np. z białym ryżem.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej