Tołpyga w pomidorach i pergaminie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tołpyga w pomidorach i pergaminie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
71 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

0.5 opakowania

2 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść i pokrój na 5 porcji. W miseczce połącz oliwę z oliwek i posiekaną natkę pietruszki z przyprawą Knorr.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 1

Krok 2

Pomidory pokrój w drobną kostkę i wraz z sokiem z cytryny dodaj do marynaty. Całość dopraw jeszcze startym czosnkiem i pokruszoną ostrą papryczką. Kawałki ryby wymieszaj z pomidorową marynatą.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 2

Krok 3

Umieść rybę wraz z sosem w pergaminie.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 3

Krok 4

Pergamin umieść na ruszcie w piekarniku i piecz w temperaturze 180 °C przez około 10-15 minut. Podawaj samodzielnie lub np. z białym ryżem.

Tołpyga w pomidorach i pergaminie - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tołpyga w pomidorach i pergaminie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek lotaryński
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tołpyga w pomidorach i pergaminieTołpyga w pomidorach i pergaminie

Rybę oczyść i pokrój na 5 porcji.