
Składniki
5 sztuk
0.5 opakowania
2 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oczyść i pokrój na 5 porcji. W miseczce połącz oliwę z oliwek i posiekaną natkę pietruszki z przyprawą Knorr.

Krok 2
Pomidory pokrój w drobną kostkę i wraz z sokiem z cytryny dodaj do marynaty. Całość dopraw jeszcze startym czosnkiem i pokruszoną ostrą papryczką. Kawałki ryby wymieszaj z pomidorową marynatą.

Krok 3
Umieść rybę wraz z sosem w pergaminie.

Krok 4
Pergamin umieść na ruszcie w piekarniku i piecz w temperaturze 180 °C przez około 10-15 minut. Podawaj samodzielnie lub np. z białym ryżem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tołpyga w pomidorach i pergaminie
Rybę oczyść i pokrój na 5 porcji.