
Składniki
1 opakowanie
0.4 kilograma
0.5 kilograma
3 sztuki
1 sztuka
10 sztuk
150 mililitrów
0.3 kilograma
20 dekagramów
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy makron.
Krok 2
Pokrojone warzywa tj. cebulka pokrojona w kostkę, por oraz włoszczyzna pokrojona w paseczki, wrzucamy na patelnię i gotujemy chwilę na wolnym ogniu. Po zeszkleniu cebuli dodajemy szpinak oraz brokuły.
Krok 3
Następnie dodajemy śmietanę. W połowie szklanki ciepłej wody rozrabiamy bulion i dodajemy do warzyw.
Krok 4
Na koniec dodajemy pokrojone w krążki paluszki surimi, zgnieciony czosnek oraz przyprawy - pieprz , sól, troszkę papryki i oregano.
Krok 5
Wykładamy potrawę na talerz. Całość posypujemy startym serem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej