
Składniki
1 opakowanie
0.4 kilograma
0.5 kilograma
3 sztuki
1 sztuka
10 sztuk
150 mililitrów
0.3 kilograma
20 dekagramów
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy makron.
Krok 2
Pokrojone warzywa tj. cebulka pokrojona w kostkę, por oraz włoszczyzna pokrojona w paseczki, wrzucamy na patelnię i gotujemy chwilę na wolnym ogniu. Po zeszkleniu cebuli dodajemy szpinak oraz brokuły.
Krok 3
Następnie dodajemy śmietanę. W połowie szklanki ciepłej wody rozrabiamy bulion i dodajemy do warzyw.
Krok 4
Na koniec dodajemy pokrojone w krążki paluszki surimi, zgnieciony czosnek oraz przyprawy - pieprz , sól, troszkę papryki i oregano.
Krok 5
Wykładamy potrawę na talerz. Całość posypujemy startym serem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej