Wiosenne spagetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenne spagetti

Autor: malwinkas6

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.4 kilograma

0.5 kilograma

3 sztuki

1 sztuka

10 sztuk

150 mililitrów

0.3 kilograma

20 dekagramów

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy makron.

Krok 2

Pokrojone warzywa tj. cebulka pokrojona w kostkę, por oraz włoszczyzna pokrojona w paseczki, wrzucamy na patelnię i gotujemy chwilę na wolnym ogniu. Po zeszkleniu cebuli dodajemy szpinak oraz brokuły.

Krok 3

Następnie dodajemy śmietanę. W połowie szklanki ciepłej wody rozrabiamy bulion i dodajemy do warzyw.

Krok 4

Na koniec dodajemy pokrojone w krążki paluszki surimi, zgnieciony czosnek oraz przyprawy - pieprz , sól, troszkę papryki i oregano.

Krok 5

Wykładamy potrawę na talerz. Całość posypujemy startym serem.

malwinkas6

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenne spagetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenne spagetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenne spagetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenne spagetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenne spagetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenne spagetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenne spagetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenne spagetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej