Podudzia kurczaka w pikantnej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Podudzia kurczaka w pikantnej marynacie

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki. Kurczaka umyj i osusz.

Krok 2

Do worka do pieczenia włóż ziemniaki, kurczaka, oliwę i przyprawę do kurczaka. Zamknij worek i potrząśnij nim aby składniki się wymieszały.

Krok 3

Wszystko ułóż na blasze i piecz w 190 stopniach przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Podudzia kurczaka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Podudzia kurczaka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Podudzia kurczaka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Podudzia kurczaka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Podudzia kurczaka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Podudzia kurczaka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Podudzia kurczaka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Podudzia kurczaka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej