Podudzia kurczaka w pikantnej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Podudzia kurczaka w pikantnej marynacie

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

6 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki. Kurczaka umyj i osusz.

Krok 2

Do worka do pieczenia włóż ziemniaki, kurczaka, oliwę i przyprawę do kurczaka. Zamknij worek i potrząśnij nim aby składniki się wymieszały.

Krok 3

Wszystko ułóż na blasze i piecz w 190 stopniach przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Podudzia kurczaka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Podudzia kurczaka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Podudzia kurczaka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Podudzia kurczaka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Podudzia kurczaka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Podudzia kurczaka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Podudzia kurczaka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Podudzia kurczaka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej