Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

10 sztuk

300 gramów

200 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby pokrój w plastry i zblanszuj je.

Krok 2

Szynkę pokrój na małe kawałki, a ser pokrój w plastry.

Krok 3

Filety z pstrąga oprósz solą i podsmaż z jednej strony.

Krok 4

Po obróceniu posyp kawałkami wędzonej szynki i plastrami zblanszowanych grzybów.

Krok 5

Całość przykryj plastrami żółtej sera. Zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 150 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej