Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem
średnie
1 osoba zapisała

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
10 sztuk
300 gramów
200 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby pokrój w plastry i zblanszuj je.
Krok 2
Szynkę pokrój na małe kawałki, a ser pokrój w plastry.
Krok 3
Filety z pstrąga oprósz solą i podsmaż z jednej strony.
Krok 4
Po obróceniu posyp kawałkami wędzonej szynki i plastrami zblanszowanych grzybów.
Krok 5
Całość przykryj plastrami żółtej sera. Zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 150 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej