Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem
średnie
1 osoba zapisała

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
10 sztuk
300 gramów
200 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby pokrój w plastry i zblanszuj je.
Krok 2
Szynkę pokrój na małe kawałki, a ser pokrój w plastry.
Krok 3
Filety z pstrąga oprósz solą i podsmaż z jednej strony.
Krok 4
Po obróceniu posyp kawałkami wędzonej szynki i plastrami zblanszowanych grzybów.
Krok 5
Całość przykryj plastrami żółtej sera. Zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 150 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej