Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem
średnie
1 osoba zapisała

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
10 sztuk
300 gramów
200 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby pokrój w plastry i zblanszuj je.
Krok 2
Szynkę pokrój na małe kawałki, a ser pokrój w plastry.
Krok 3
Filety z pstrąga oprósz solą i podsmaż z jednej strony.
Krok 4
Po obróceniu posyp kawałkami wędzonej szynki i plastrami zblanszowanych grzybów.
Krok 5
Całość przykryj plastrami żółtej sera. Zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 150 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej