Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

10 sztuk

300 gramów

200 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby pokrój w plastry i zblanszuj je.

Krok 2

Szynkę pokrój na małe kawałki, a ser pokrój w plastry.

Krok 3

Filety z pstrąga oprósz solą i podsmaż z jednej strony.

Krok 4

Po obróceniu posyp kawałkami wędzonej szynki i plastrami zblanszowanych grzybów.

Krok 5

Całość przykryj plastrami żółtej sera. Zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 150 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
33 osoby oglądają przepis:
Kopiec kreta na blachę
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej