Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

10 sztuk

300 gramów

200 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby pokrój w plastry i zblanszuj je.

Krok 2

Szynkę pokrój na małe kawałki, a ser pokrój w plastry.

Krok 3

Filety z pstrąga oprósz solą i podsmaż z jednej strony.

Krok 4

Po obróceniu posyp kawałkami wędzonej szynki i plastrami zblanszowanych grzybów.

Krok 5

Całość przykryj plastrami żółtej sera. Zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 150 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chińskie pierożki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej