Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

10 sztuk

300 gramów

200 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby pokrój w plastry i zblanszuj je.

Krok 2

Szynkę pokrój na małe kawałki, a ser pokrój w plastry.

Krok 3

Filety z pstrąga oprósz solą i podsmaż z jednej strony.

Krok 4

Po obróceniu posyp kawałkami wędzonej szynki i plastrami zblanszowanych grzybów.

Krok 5

Całość przykryj plastrami żółtej sera. Zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 150 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z pstrąga zapiekany z borowikami, szynką i ostrym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej