Piperade przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piperade

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

null

1 sztuka

2 sztuki

null

8 sztuk

1 sztuka

1 pęczek

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebulę i wszystkie papryki pokrój w kostkę. Pomidory posiekaj w kostkę.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę i papryki.

Krok 3

Wbij jajka do miski i rozmąć. Przypraw.

Krok 4

Kiedy papryka będzie już miękka wlej jajka na patelnie i cały czas mieszaj.

Krok 5

Domieszaj pod koniec pomidory i posiekaną natkę pietruszki. Nakładaj na ciepłe tosty.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej