Piperade przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piperade

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

null

1 sztuka

2 sztuki

null

8 sztuk

1 sztuka

1 pęczek

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebulę i wszystkie papryki pokrój w kostkę. Pomidory posiekaj w kostkę.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę i papryki.

Krok 3

Wbij jajka do miski i rozmąć. Przypraw.

Krok 4

Kiedy papryka będzie już miękka wlej jajka na patelnie i cały czas mieszaj.

Krok 5

Domieszaj pod koniec pomidory i posiekaną natkę pietruszki. Nakładaj na ciepłe tosty.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej