Piperade przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piperade

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

null

1 sztuka

2 sztuki

null

8 sztuk

1 sztuka

1 pęczek

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebulę i wszystkie papryki pokrój w kostkę. Pomidory posiekaj w kostkę.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę i papryki.

Krok 3

Wbij jajka do miski i rozmąć. Przypraw.

Krok 4

Kiedy papryka będzie już miękka wlej jajka na patelnie i cały czas mieszaj.

Krok 5

Domieszaj pod koniec pomidory i posiekaną natkę pietruszki. Nakładaj na ciepłe tosty.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej