
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
null
1 sztuka
2 sztuki
null
8 sztuk
1 sztuka
1 pęczek
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj cebulę i wszystkie papryki pokrój w kostkę. Pomidory posiekaj w kostkę.
Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę i papryki.
Krok 3
Wbij jajka do miski i rozmąć. Przypraw.
Krok 4
Kiedy papryka będzie już miękka wlej jajka na patelnie i cały czas mieszaj.
Krok 5
Domieszaj pod koniec pomidory i posiekaną natkę pietruszki. Nakładaj na ciepłe tosty.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej