Piperade przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piperade

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

null

1 sztuka

2 sztuki

null

8 sztuk

1 sztuka

1 pęczek

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebulę i wszystkie papryki pokrój w kostkę. Pomidory posiekaj w kostkę.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę i papryki.

Krok 3

Wbij jajka do miski i rozmąć. Przypraw.

Krok 4

Kiedy papryka będzie już miękka wlej jajka na patelnie i cały czas mieszaj.

Krok 5

Domieszaj pod koniec pomidory i posiekaną natkę pietruszki. Nakładaj na ciepłe tosty.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piperade - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa pak choi
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej