Pieczona cielęcina z pieczarkami i gnocci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona cielęcina z pieczarkami i gnocci

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

700 gramów

400 gramów

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cielęcinę dzielimy na 4-5 części. Mięso nacieramy dwiema łyżkami oliwy i posypujemy Delikatem i przyprawą do mięs. Odstawiamy na około pół godziny.

Krok 2

Kiedy mięso przejdzie przyprawami układamy je w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy. Pieczemy w sumie około 2 godziny w temperaturze 200 stopni.

Krok 3

Mięso podajemy z gnocci, duszonymi pieczarkami i sałatą.

Krok 4

Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona cielęcina z pieczarkami i gnocci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona cielęcina z pieczarkami i gnocci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona cielęcina z pieczarkami i gnocci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona cielęcina z pieczarkami i gnocci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona cielęcina z pieczarkami i gnocci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona cielęcina z pieczarkami i gnocci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona cielęcina z pieczarkami i gnocci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona cielęcina z pieczarkami i gnocci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej