Pieczona cielęcina z pieczarkami i gnocci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona cielęcina z pieczarkami i gnocci

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

700 gramów

400 gramów

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cielęcinę dzielimy na 4-5 części. Mięso nacieramy dwiema łyżkami oliwy i posypujemy Delikatem i przyprawą do mięs. Odstawiamy na około pół godziny.

Krok 2

Kiedy mięso przejdzie przyprawami układamy je w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy. Pieczemy w sumie około 2 godziny w temperaturze 200 stopni.

Krok 3

Mięso podajemy z gnocci, duszonymi pieczarkami i sałatą.

Krok 4

Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona cielęcina z pieczarkami i gnocci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona cielęcina z pieczarkami i gnocci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona cielęcina z pieczarkami i gnocci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona cielęcina z pieczarkami i gnocci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona cielęcina z pieczarkami i gnocci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona cielęcina z pieczarkami i gnocci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona cielęcina z pieczarkami i gnocci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona cielęcina z pieczarkami i gnocci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Piramidka z kurczaka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej