PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO

Autor: Islander85 Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

3 sztuki

3 łyżki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście sałaty dobrze umyć,osuszyć porwać na małe kawałki, ułożyć na talerzu. Pomidory sparzyć (skórka jest teraz bardzo gruba i niedobra blee),, obrać, pokroić w kostkę, położyć na sałacie.

Krok 2

Cebulki poszatkować, przerzucić na sito o dobrze przelać wrzątkiem, zostawić do odcieknięcia

Krok 3

Sałatki Cezar przygotować nieco inaczej niż na opakowaniu tzn. zamiast majonezu użyć śmietany i do powstałego sosu dodać łyżkę miodu, dobrze wymieszać i odstawić na 10 minut. Cebulką obsypać talerz z sałatką, polać sosem i rozrzucić grzanki. Sałatka ta jest idealna w samotności, jak i do pieczonego mięsa rożnego rodzaju. Oczywiście można jeszcze dodać ulubione składniki,jak np.ogórek, oliwki, kukurydzę i co tam jeszcze chcecie. Dziś przewodnią myślą było" co za dużo to nie zdrowo" zatem składniki mocno okrojone:)) Podać możecie w misce, na jednym talerzu ( na dwie osoby ) lub w małych pucharkach, jeśli spodziewacie się kilku gości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej