PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

3 sztuki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście sałaty dobrze umyć,osuszyć porwać na małe kawałki, ułożyć na talerzu. Pomidory sparzyć (skórka jest teraz bardzo gruba i niedobra blee),, obrać, pokroić w kostkę, położyć na sałacie.

Krok 2

Cebulki poszatkować, przerzucić na sito o dobrze przelać wrzątkiem, zostawić do odcieknięcia

Krok 3

Sałatki Cezar przygotować nieco inaczej niż na opakowaniu tzn. zamiast majonezu użyć śmietany i do powstałego sosu dodać łyżkę miodu, dobrze wymieszać i odstawić na 10 minut. Cebulką obsypać talerz z sałatką, polać sosem i rozrzucić grzanki. Sałatka ta jest idealna w samotności, jak i do pieczonego mięsa rożnego rodzaju. Oczywiście można jeszcze dodać ulubione składniki,jak np.ogórek, oliwki, kukurydzę i co tam jeszcze chcecie. Dziś przewodnią myślą było" co za dużo to nie zdrowo" zatem składniki mocno okrojone:)) Podać możecie w misce, na jednym talerzu ( na dwie osoby ) lub w małych pucharkach, jeśli spodziewacie się kilku gości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej