PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

3 sztuki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście sałaty dobrze umyć,osuszyć porwać na małe kawałki, ułożyć na talerzu. Pomidory sparzyć (skórka jest teraz bardzo gruba i niedobra blee),, obrać, pokroić w kostkę, położyć na sałacie.

Krok 2

Cebulki poszatkować, przerzucić na sito o dobrze przelać wrzątkiem, zostawić do odcieknięcia

Krok 3

Sałatki Cezar przygotować nieco inaczej niż na opakowaniu tzn. zamiast majonezu użyć śmietany i do powstałego sosu dodać łyżkę miodu, dobrze wymieszać i odstawić na 10 minut. Cebulką obsypać talerz z sałatką, polać sosem i rozrzucić grzanki. Sałatka ta jest idealna w samotności, jak i do pieczonego mięsa rożnego rodzaju. Oczywiście można jeszcze dodać ulubione składniki,jak np.ogórek, oliwki, kukurydzę i co tam jeszcze chcecie. Dziś przewodnią myślą było" co za dużo to nie zdrowo" zatem składniki mocno okrojone:)) Podać możecie w misce, na jednym talerzu ( na dwie osoby ) lub w małych pucharkach, jeśli spodziewacie się kilku gości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY:SAŁATKA DO MIĘSIWA I NIE TYLKO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zaskakująca surówka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej