
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
4 sztuki
1 łyżeczka
0.5 pęczka
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
null
100 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte bakłażany przekrój wzdłuż, wydrąż połowę miąższu. Oprósz Delikatem Knorr i odstaw na 60 minut.
Krok 3
Sparzone pomidory pokrój w kostkę podduś z plasterkami cebuli.
Krok 5
Połówki bakłażana skrop olejem, ułóż na natłuszczonej blasze. Piecz 10 minut w 180 stopniach.
Krok 6
Każdą połówkę bakłażana napełnij farszem, posyp bułką tartą, skrop olejem.
Krok 2
Odsącz na ręcznikach papierowych. Wydrążony miąższ skrop sokiem z cytryny i podsmaż z czosnkiem.
Krok 4
Wymieszaj pomidory z miąższem bakłażanów, posiekaną natką pietruszki, serem i oregano. Dopraw pieprzem.
Krok 7
Piecz 30 minut w 200 stopniach. Pod koniec wbij po jajku, zapiecz krótko.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej