Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytryny sparz wrzątkiem i osusz. Zatnij wierzchy i delikatnie łyżeczką wydrąż miąższ.

Krok 2

Usuń pestki i błonki, posiekaj i wymieszaj razem z osączonym z zalewy tuńczykiem, masłem i musztardą. Dopraw do smaku.

Krok 3

Białko ubij na parze i delikatnie połącz z resztą farszu.

Krok 4

Nadziej cytrynowe miseczki rybną masą i odstaw na ok. 1-2 godziny do lodówki.

Krok 5

Przed podaniem udekoruj smaczną rybną przystawkę świeżymi listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej