Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytryny sparz wrzątkiem i osusz. Zatnij wierzchy i delikatnie łyżeczką wydrąż miąższ.

Krok 2

Usuń pestki i błonki, posiekaj i wymieszaj razem z osączonym z zalewy tuńczykiem, masłem i musztardą. Dopraw do smaku.

Krok 3

Białko ubij na parze i delikatnie połącz z resztą farszu.

Krok 4

Nadziej cytrynowe miseczki rybną masą i odstaw na ok. 1-2 godziny do lodówki.

Krok 5

Przed podaniem udekoruj smaczną rybną przystawkę świeżymi listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej