Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytryny sparz wrzątkiem i osusz. Zatnij wierzchy i delikatnie łyżeczką wydrąż miąższ.

Krok 2

Usuń pestki i błonki, posiekaj i wymieszaj razem z osączonym z zalewy tuńczykiem, masłem i musztardą. Dopraw do smaku.

Krok 3

Białko ubij na parze i delikatnie połącz z resztą farszu.

Krok 4

Nadziej cytrynowe miseczki rybną masą i odstaw na ok. 1-2 godziny do lodówki.

Krok 5

Przed podaniem udekoruj smaczną rybną przystawkę świeżymi listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej