
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę kroimy w kostkę, boczek w grube plastry.
Krok 2
Mięso wkładamy do naczynia, zasypujemy przyprawą i polewamy olejem (nie za dużo, tyle, żeby mięso się nim pokryło).
Krok 3
Delikatnie mieszamy i odstawiamy co najmniej na 30 minut.
Krok 4
Mięso nakładamy na patyczki, przekładając plastrami cebuli.
Krok 5
Grillujemy 5-10 minut z każdej strony. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej