Szaszłyki curry z kuskusem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki curry z kuskusem

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

3 szklanki

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

pierś z kurczaka pokroić w kostkę.

Krok 2

W miseczce wymieszać 1/2 ły żeczki curry, przyprawę do kurczaka, olej, mini kostkę oraz sól i pieprz. Całość wymieszać i połączyć z kurczakiem. Wstawić na około godzinę do lodówki.

Krok 3

Nabić na patyczki do szaszłyków i smażyćpod przykryciem na oleju około 15 minut.

Krok 4

Kuskus zalać gorącym rosołoem wymieszanym z 1/2 łyżeczki curry. Przykryć i zostawić na 5 minut. Podawać z szaszłykami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej