Szaszłyki curry z kuskusem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki curry z kuskusem

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

3 szklanki

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

pierś z kurczaka pokroić w kostkę.

Krok 2

W miseczce wymieszać 1/2 ły żeczki curry, przyprawę do kurczaka, olej, mini kostkę oraz sól i pieprz. Całość wymieszać i połączyć z kurczakiem. Wstawić na około godzinę do lodówki.

Krok 3

Nabić na patyczki do szaszłyków i smażyćpod przykryciem na oleju około 15 minut.

Krok 4

Kuskus zalać gorącym rosołoem wymieszanym z 1/2 łyżeczki curry. Przykryć i zostawić na 5 minut. Podawać z szaszłykami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej