Szaszłyki curry z kuskusem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki curry z kuskusem

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

3 szklanki

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

pierś z kurczaka pokroić w kostkę.

Krok 2

W miseczce wymieszać 1/2 ły żeczki curry, przyprawę do kurczaka, olej, mini kostkę oraz sól i pieprz. Całość wymieszać i połączyć z kurczakiem. Wstawić na około godzinę do lodówki.

Krok 3

Nabić na patyczki do szaszłyków i smażyćpod przykryciem na oleju około 15 minut.

Krok 4

Kuskus zalać gorącym rosołoem wymieszanym z 1/2 łyżeczki curry. Przykryć i zostawić na 5 minut. Podawać z szaszłykami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki curry z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej