
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
3 szklanki
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
pierś z kurczaka pokroić w kostkę.
Krok 2
W miseczce wymieszać 1/2 ły żeczki curry, przyprawę do kurczaka, olej, mini kostkę oraz sól i pieprz. Całość wymieszać i połączyć z kurczakiem. Wstawić na około godzinę do lodówki.
Krok 3
Nabić na patyczki do szaszłyków i smażyćpod przykryciem na oleju około 15 minut.
Krok 4
Kuskus zalać gorącym rosołoem wymieszanym z 1/2 łyżeczki curry. Przykryć i zostawić na 5 minut. Podawać z szaszłykami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej