
Składniki
3 sztuki
null
3 sztuki
null
100 gramów
1 sztuka
200 gramów
null
2 sztuki
200 gramów
3 łyżki
200 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule pokrój w grube plastry i lekko podduś na tłuszczu.
Krok 2
Mięso pokrój na kawałki. Warzywa pokrój w plastry.
Krok 3
Nabijaj na szpikulce na przemian mięso, pokrojone pomidory, paprykę, plasterki ogórka, cebuli i boczku.
Krok 4
Posmaruj olejem i upiecz. Przed podaniem posyp przyprawami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej