Szaszłyki fantazja przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki fantazja

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

3 sztuki

null

100 gramów

1 sztuka

200 gramów

null

2 sztuki

200 gramów

3 łyżki

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule pokrój w grube plastry i lekko podduś na tłuszczu.

Krok 2

Mięso pokrój na kawałki. Warzywa pokrój w plastry.

Krok 3

Nabijaj na szpikulce na przemian mięso, pokrojone pomidory, paprykę, plasterki ogórka, cebuli i boczku.

Krok 4

Posmaruj olejem i upiecz. Przed podaniem posyp przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej