Szaszłyki fantazja przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki fantazja

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

3 sztuki

null

100 gramów

1 sztuka

200 gramów

null

2 sztuki

200 gramów

3 łyżki

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule pokrój w grube plastry i lekko podduś na tłuszczu.

Krok 2

Mięso pokrój na kawałki. Warzywa pokrój w plastry.

Krok 3

Nabijaj na szpikulce na przemian mięso, pokrojone pomidory, paprykę, plasterki ogórka, cebuli i boczku.

Krok 4

Posmaruj olejem i upiecz. Przed podaniem posyp przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej