Szaszłyki fantazja przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki fantazja

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

3 sztuki

null

100 gramów

1 sztuka

200 gramów

null

2 sztuki

200 gramów

3 łyżki

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule pokrój w grube plastry i lekko podduś na tłuszczu.

Krok 2

Mięso pokrój na kawałki. Warzywa pokrój w plastry.

Krok 3

Nabijaj na szpikulce na przemian mięso, pokrojone pomidory, paprykę, plasterki ogórka, cebuli i boczku.

Krok 4

Posmaruj olejem i upiecz. Przed podaniem posyp przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki fantazja - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej