Szaszłyki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

250 gramów

null

8 sztuk

null

400 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój na 16 pasków, a ser na 16 prostokątnych kawałków.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórki i przekrój na połówki.

Krok 3

Cebulę pokrój na połowy.

Krok 4

Ser posyp ziołami i pieprzem.

Krok 5

Nadziewaj na szpadki na przemian owinięty plastrami boczku ser, pomidory i cebulki.

Krok 6

Piecz przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej