
Składniki
8 sztuk
250 gramów
null
8 sztuk
null
400 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój na 16 pasków, a ser na 16 prostokątnych kawałków.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz ze skórki i przekrój na połówki.
Krok 3
Cebulę pokrój na połowy.
Krok 4
Ser posyp ziołami i pieprzem.
Krok 5
Nadziewaj na szpadki na przemian owinięty plastrami boczku ser, pomidory i cebulki.
Krok 6
Piecz przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej