Szaszłyki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szaszłyki serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

250 gramów

null

8 sztuk

null

400 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój na 16 pasków, a ser na 16 prostokątnych kawałków.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórki i przekrój na połówki.

Krok 3

Cebulę pokrój na połowy.

Krok 4

Ser posyp ziołami i pieprzem.

Krok 5

Nadziewaj na szpadki na przemian owinięty plastrami boczku ser, pomidory i cebulki.

Krok 6

Piecz przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej