
Składniki
8 sztuk
250 gramów
null
8 sztuk
null
400 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój na 16 pasków, a ser na 16 prostokątnych kawałków.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz ze skórki i przekrój na połówki.
Krok 3
Cebulę pokrój na połowy.
Krok 4
Ser posyp ziołami i pieprzem.
Krok 5
Nadziewaj na szpadki na przemian owinięty plastrami boczku ser, pomidory i cebulki.
Krok 6
Piecz przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej