Szaszłyki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

250 gramów

null

8 sztuk

null

400 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój na 16 pasków, a ser na 16 prostokątnych kawałków.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórki i przekrój na połówki.

Krok 3

Cebulę pokrój na połowy.

Krok 4

Ser posyp ziołami i pieprzem.

Krok 5

Nadziewaj na szpadki na przemian owinięty plastrami boczku ser, pomidory i cebulki.

Krok 6

Piecz przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej