Szaszłyki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

250 gramów

null

8 sztuk

null

400 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój na 16 pasków, a ser na 16 prostokątnych kawałków.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórki i przekrój na połówki.

Krok 3

Cebulę pokrój na połowy.

Krok 4

Ser posyp ziołami i pieprzem.

Krok 5

Nadziewaj na szpadki na przemian owinięty plastrami boczku ser, pomidory i cebulki.

Krok 6

Piecz przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Karkówka na ostro
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej