Szaszłyki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

250 gramów

null

8 sztuk

null

400 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój na 16 pasków, a ser na 16 prostokątnych kawałków.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórki i przekrój na połówki.

Krok 3

Cebulę pokrój na połowy.

Krok 4

Ser posyp ziołami i pieprzem.

Krok 5

Nadziewaj na szpadki na przemian owinięty plastrami boczku ser, pomidory i cebulki.

Krok 6

Piecz przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ogniste frytki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej