Zapiekanka z boczku i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z boczku i jajek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

6 sztuk

175 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę i zrumień.

Krok 2

Formę wyłóż ciastem francuskim i połóż połowę boczku.

Krok 3

Następnie wbij jajka i przykryj resztą boczku. Wierzch ciasta połóż resztę ciasta francuskiego.

Krok 4

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ryba po marynarsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej