
Składniki
6 plastrów
6 sztuk
175 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę i zrumień.
Krok 2
Formę wyłóż ciastem francuskim i połóż połowę boczku.
Krok 3
Następnie wbij jajka i przykryj resztą boczku. Wierzch ciasta połóż resztę ciasta francuskiego.
Krok 4
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej