Zapiekanka z boczku i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z boczku i jajek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

6 sztuk

175 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę i zrumień.

Krok 2

Formę wyłóż ciastem francuskim i połóż połowę boczku.

Krok 3

Następnie wbij jajka i przykryj resztą boczku. Wierzch ciasta połóż resztę ciasta francuskiego.

Krok 4

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z boczku i jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej