
Składniki
1 łyżka
3 sztuki
1 szczypta
6 łyżek
1 szczypta
0.5 kilograma
0.5 kilograma
0.5 sztuki
3 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, a mięso podsmaż na oleju, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, pory pokrój w krążki, kapustę poszatkuj.
Krok 3
Wszystkie składniki wymieszaj i włóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z majonezem. Zalej zapiekankę i piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej