
Składniki
1 łyżka
3 sztuki
1 szczypta
6 łyżek
1 szczypta
0.5 kilograma
0.5 kilograma
0.5 sztuki
3 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, a mięso podsmaż na oleju, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, pory pokrój w krążki, kapustę poszatkuj.
Krok 3
Wszystkie składniki wymieszaj i włóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z majonezem. Zalej zapiekankę i piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























