Zapiekanka z porami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z porami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

3 sztuki

1 szczypta

6 łyżek

1 szczypta

0.5 kilograma

0.5 kilograma

0.5 sztuki

3 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie, a mięso podsmaż na oleju, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, pory pokrój w krążki, kapustę poszatkuj.

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszaj i włóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z majonezem. Zalej zapiekankę i piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej