
Składniki
1 łyżka
3 sztuki
1 szczypta
6 łyżek
1 szczypta
0.5 kilograma
0.5 kilograma
0.5 sztuki
3 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, a mięso podsmaż na oleju, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, pory pokrój w krążki, kapustę poszatkuj.
Krok 3
Wszystkie składniki wymieszaj i włóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z majonezem. Zalej zapiekankę i piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej