
Składniki
1 sztuka
null
200 gramów
null
1 sztuka
100 gramów
6 sztuk
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbki usmaż na połowie masła, a następnie pokrój w kostkę.
Krok 2
Grzyby umyj i odetnij nóżki, po czym posiekaj i przysmaż na połowie masła.
Krok 3
Gdy będą zarumienione dodaj sól i pieprz, wymieszaj z wątróbkami. Faszeruj cannelloni i zapiekaj polane sosem grzybowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej