Farsz z wątróbek z drobiu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farsz z wątróbek z drobiu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

200 gramów

null

1 sztuka

100 gramów

6 sztuk

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbki usmaż na połowie masła, a następnie pokrój w kostkę.

Krok 2

Grzyby umyj i odetnij nóżki, po czym posiekaj i przysmaż na połowie masła.

Krok 3

Gdy będą zarumienione dodaj sól i pieprz, wymieszaj z wątróbkami. Faszeruj cannelloni i zapiekaj polane sosem grzybowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farsz z wątróbek z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farsz z wątróbek z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farsz z wątróbek z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farsz z wątróbek z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farsz z wątróbek z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farsz z wątróbek z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farsz z wątróbek z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farsz z wątróbek z drobiu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Wątróbka drobiowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej