Farsz z wątróbek z drobiu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farsz z wątróbek z drobiu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

200 gramów

null

1 sztuka

100 gramów

6 sztuk

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbki usmaż na połowie masła, a następnie pokrój w kostkę.

Krok 2

Grzyby umyj i odetnij nóżki, po czym posiekaj i przysmaż na połowie masła.

Krok 3

Gdy będą zarumienione dodaj sól i pieprz, wymieszaj z wątróbkami. Faszeruj cannelloni i zapiekaj polane sosem grzybowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farsz z wątróbek z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farsz z wątróbek z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farsz z wątróbek z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farsz z wątróbek z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farsz z wątróbek z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farsz z wątróbek z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farsz z wątróbek z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farsz z wątróbek z drobiu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej