
Składniki
3 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
5 dekagramów
20 dekagramów
10 dekagramów
5 dekagramów
1 sztuka
70 dekagramów
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście kapusty opłucz w zimnej wodzie i dokładnie osusz.
Krok 2
Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju, a następnie razem z jajkiem dodaj do mięsa mielonego i wymieszaj. Przypraw sola i pieprzem.
Krok 3
Z masy mięsnej formuj podłużne gołąbki i zawijaj w liście kapusty.
Krok 4
Pomidora pokrój w plasterki a boczek w kostkę. Jogurt wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Krok 5
Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym i obłóż plastrami pomidora, posyp boczkiem i polej jogurtem.
Krok 6
Zimne masło zetrzyj na tarce o grubych oczkach i posyp nim gołąbki. Zapiekaj 90 minut w temperaturze 180 stopni. Przed końcem pieczenia posyp startym żółtym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























