Gołąbki zapiekane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki zapiekane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

5 dekagramów

20 dekagramów

10 dekagramów

5 dekagramów

1 sztuka

70 dekagramów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście kapusty opłucz w zimnej wodzie i dokładnie osusz.

Krok 2

Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju, a następnie razem z jajkiem dodaj do mięsa mielonego i wymieszaj. Przypraw sola i pieprzem.

Krok 3

Z masy mięsnej formuj podłużne gołąbki i zawijaj w liście kapusty.

Krok 4

Pomidora pokrój w plasterki a boczek w kostkę. Jogurt wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Krok 5

Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym i obłóż plastrami pomidora, posyp boczkiem i polej jogurtem.

Krok 6

Zimne masło zetrzyj na tarce o grubych oczkach i posyp nim gołąbki. Zapiekaj 90 minut w temperaturze 180 stopni. Przed końcem pieczenia posyp startym żółtym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Proste ciastka
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej