Gołąbki zapiekane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

297

5 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

5 dekagramów

20 dekagramów

10 dekagramów

5 dekagramów

1 sztuka

70 dekagramów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście kapusty opłucz w zimnej wodzie i dokładnie osusz.

Krok 2

Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju, a następnie razem z jajkiem dodaj do mięsa mielonego i wymieszaj. Przypraw sola i pieprzem.

Krok 3

Z masy mięsnej formuj podłużne gołąbki i zawijaj w liście kapusty.

Krok 4

Pomidora pokrój w plasterki a boczek w kostkę. Jogurt wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Krok 5

Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym i obłóż plastrami pomidora, posyp boczkiem i polej jogurtem.

Krok 6

Zimne masło zetrzyj na tarce o grubych oczkach i posyp nim gołąbki. Zapiekaj 90 minut w temperaturze 180 stopni. Przed końcem pieczenia posyp startym żółtym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wykwintne Brownie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej