
Składniki
3 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
5 dekagramów
20 dekagramów
10 dekagramów
5 dekagramów
1 sztuka
70 dekagramów
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście kapusty opłucz w zimnej wodzie i dokładnie osusz.
Krok 2
Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju, a następnie razem z jajkiem dodaj do mięsa mielonego i wymieszaj. Przypraw sola i pieprzem.
Krok 3
Z masy mięsnej formuj podłużne gołąbki i zawijaj w liście kapusty.
Krok 4
Pomidora pokrój w plasterki a boczek w kostkę. Jogurt wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Krok 5
Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym i obłóż plastrami pomidora, posyp boczkiem i polej jogurtem.
Krok 6
Zimne masło zetrzyj na tarce o grubych oczkach i posyp nim gołąbki. Zapiekaj 90 minut w temperaturze 180 stopni. Przed końcem pieczenia posyp startym żółtym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej