
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżeczka
1 opakowanie
500 gramów
3 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na kawałki, zalej mlekiem i odstaw na godzinę.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z curry i solą. Obtocz w niej rybę.
Krok 3
Cebulę pokrój w talarki, a selera w półcentymetrowe kawałki.
Krok 4
W żaroodpornym naczyniu ułóż warstwami: kukurydzę, rybę i cebulę wymieszaną z selerem.
Krok 5
Wlej wywar z warzyw i wstaw do piekarnika. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej