
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżeczka
1 opakowanie
500 gramów
3 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na kawałki, zalej mlekiem i odstaw na godzinę.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z curry i solą. Obtocz w niej rybę.
Krok 3
Cebulę pokrój w talarki, a selera w półcentymetrowe kawałki.
Krok 4
W żaroodpornym naczyniu ułóż warstwami: kukurydzę, rybę i cebulę wymieszaną z selerem.
Krok 5
Wlej wywar z warzyw i wstaw do piekarnika. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej