
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżeczka
1 opakowanie
500 gramów
3 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na kawałki, zalej mlekiem i odstaw na godzinę.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z curry i solą. Obtocz w niej rybę.
Krok 3
Cebulę pokrój w talarki, a selera w półcentymetrowe kawałki.
Krok 4
W żaroodpornym naczyniu ułóż warstwami: kukurydzę, rybę i cebulę wymieszaną z selerem.
Krok 5
Wlej wywar z warzyw i wstaw do piekarnika. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej