Dorsz zapiekany z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

227

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżeczka

1 opakowanie

500 gramów

3 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na kawałki, zalej mlekiem i odstaw na godzinę.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z curry i solą. Obtocz w niej rybę.

Krok 3

Cebulę pokrój w talarki, a selera w półcentymetrowe kawałki.

Krok 4

W żaroodpornym naczyniu ułóż warstwami: kukurydzę, rybę i cebulę wymieszaną z selerem.

Krok 5

Wlej wywar z warzyw i wstaw do piekarnika. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz zapiekany z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz zapiekany z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz zapiekany z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz zapiekany z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz zapiekany z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz zapiekany z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz zapiekany z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej