Dorsz pieczony w piekarniku z cebulą i kukurydzą | Przepisy.pl pixel

Dorsz zapiekany z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżeczka

1 opakowanie

500 gramów

3 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na kawałki, zalej mlekiem i odstaw na godzinę.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z curry i solą. Obtocz w niej rybę.

Krok 3

Cebulę pokrój w talarki, a selera w półcentymetrowe kawałki.

Krok 4

W żaroodpornym naczyniu ułóż warstwami: kukurydzę, rybę i cebulę wymieszaną z selerem.

Krok 5

Wlej wywar z warzyw i wstaw do piekarnika. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz zapiekany z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz zapiekany z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz zapiekany z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz zapiekany z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz zapiekany z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz zapiekany z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz zapiekany z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz zapiekany z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej