Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżeczka
1 opakowanie
500 gramów
3 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na kawałki, zalej mlekiem i odstaw na godzinę.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z curry i solą. Obtocz w niej rybę.
Krok 3
Cebulę pokrój w talarki, a selera w półcentymetrowe kawałki.
Krok 4
W żaroodpornym naczyniu ułóż warstwami: kukurydzę, rybę i cebulę wymieszaną z selerem.
Krok 5
Wlej wywar z warzyw i wstaw do piekarnika. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej