Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki
średnie
7 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
200 gramów
null
4 łyżki
1 łyżka
null
2 łyżki
100 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby dokładnie umyj i obficie skrop sokiem cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw na 30 minut, aby przeszła aromatem.
Krok 2
Cebule obierz, posiekaj w kostkę i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Dodaj rozkrojone na ósemki, obrane ze skórek pomidory i osączone z zalewy polówki pieczarek.
Krok 4
Dopraw do smaku i duś przez 15 minut na małym ogniu.
Krok 5
Na wierzchu warzyw ułóż ryby i duś jeszcze przez 25 minut pod przykryciem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















