Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

null

4 łyżki

1 łyżka

null

2 łyżki

100 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby dokładnie umyj i obficie skrop sokiem cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw na 30 minut, aby przeszła aromatem.

Krok 2

Cebule obierz, posiekaj w kostkę i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Dodaj rozkrojone na ósemki, obrane ze skórek pomidory i osączone z zalewy polówki pieczarek.

Krok 4

Dopraw do smaku i duś przez 15 minut na małym ogniu.

Krok 5

Na wierzchu warzyw ułóż ryby i duś jeszcze przez 25 minut pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej