Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

null

4 łyżki

1 łyżka

null

2 łyżki

100 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby dokładnie umyj i obficie skrop sokiem cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw na 30 minut, aby przeszła aromatem.

Krok 2

Cebule obierz, posiekaj w kostkę i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Dodaj rozkrojone na ósemki, obrane ze skórek pomidory i osączone z zalewy polówki pieczarek.

Krok 4

Dopraw do smaku i duś przez 15 minut na małym ogniu.

Krok 5

Na wierzchu warzyw ułóż ryby i duś jeszcze przez 25 minut pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej