Leśne fileciki z okonia z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leśne fileciki z okonia z grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

150 mililitrów

null

250 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

3 łyżki

3 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby umyj i gotuj w lekko osolonym wrzątku do chwili gdy zmiękną. Osącz, potnij w mniejsze kawałki.

Krok 2

Filety z okonia umyj dokładnie, osusz, skrop sokiem z cytryny i oprósz solą i pieprzem. Odstaw na kilka minut.

Krok 3

Osusz delikatnie, obtocz w mące i obsmaż ryby przez kilka minut na rozgrzanym tłuszczu. Przełóż do miski.

Krok 4

Na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną drobno cebulkę i grzyby.

Krok 5

Podlej odrobiną wody i duś przez kilka minut na małym ogniu.

Krok 6

Następnie podlej śmietaną, dopraw do smaku musztardą i przyprawami, zagotuj. Włóż obsmażone ryby i duś jeszcze przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leśne fileciki z okonia z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leśne fileciki z okonia z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leśne fileciki z okonia z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leśne fileciki z okonia z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leśne fileciki z okonia z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leśne fileciki z okonia z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leśne fileciki z okonia z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leśne fileciki z okonia z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej