pierś z kurczaka z pieczarkami i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

1

heart
34 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

40 dekagramów

4 sztuki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

piersi z kurczaka podzielić na pół jak do kotletów. gdy są Za grube delikatnie rozbić tłuczkiem. ułożyć je na blaszce, doprawić według uznania. surowe pieczarki zetrzeć na tartce , dodać do nich trochę wegety i pieprzu. ser zetrzeć na tartce o grubych oczkach.

Krok 2

na doprawione piersi rozsmarowujemy masło, na to kładziemy dość sporo startych surowych pieczarek i ser żółty. zapiekamy aż ser się roztopi i podpiecze:) pycha:D

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej