pierś z kurczaka z pieczarkami i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

1

34 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 kilograma

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

piersi z kurczaka podzielić na pół jak do kotletów. gdy są Za grube delikatnie rozbić tłuczkiem. ułożyć je na blaszce, doprawić według uznania. surowe pieczarki zetrzeć na tartce , dodać do nich trochę wegety i pieprzu. ser zetrzeć na tartce o grubych oczkach.

Krok 2

na doprawione piersi rozsmarowujemy masło, na to kładziemy dość sporo startych surowych pieczarek i ser żółty. zapiekamy aż ser się roztopi i podpiecze:) pycha:D

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej