pierś z kurczaka z pieczarkami i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

1

heart
34 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

40 dekagramów

4 sztuki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

piersi z kurczaka podzielić na pół jak do kotletów. gdy są Za grube delikatnie rozbić tłuczkiem. ułożyć je na blaszce, doprawić według uznania. surowe pieczarki zetrzeć na tartce , dodać do nich trochę wegety i pieprzu. ser zetrzeć na tartce o grubych oczkach.

Krok 2

na doprawione piersi rozsmarowujemy masło, na to kładziemy dość sporo startych surowych pieczarek i ser żółty. zapiekamy aż ser się roztopi i podpiecze:) pycha:D

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej