pierś z kurczaka z pieczarkami i serem
średnie
13 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
40 dekagramów
4 sztuki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
piersi z kurczaka podzielić na pół jak do kotletów. gdy są Za grube delikatnie rozbić tłuczkiem. ułożyć je na blaszce, doprawić według uznania. surowe pieczarki zetrzeć na tartce , dodać do nich trochę wegety i pieprzu. ser zetrzeć na tartce o grubych oczkach.
Krok 2
na doprawione piersi rozsmarowujemy masło, na to kładziemy dość sporo startych surowych pieczarek i ser żółty. zapiekamy aż ser się roztopi i podpiecze:) pycha:D
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























