
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 ziarno
1 sztuka
1 szczypta
1 kilogram
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż i zeszklij wraz z ziarnami słonecznika.
Krok 2
Pieczarki pokrój w paski, dodaj do cebuli. Dorzuć liść laurowy i ziele angielskie. Smażyć do czasu, gdy sos się zredukuje.
Krok 3
Wyjmij liść laurowy i ziele angielskie. Przypraw solą, pieprzem, chilli i maggi. Zestaw z kuchenki.
Krok 4
W bułkach zrób z boku dziurkę i wydrąż miąższ.
Krok 5
W tak powstały otwór włóż farsz pieczarkowy.
Krok 6
Bułki włóż do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika i piecz 5-10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej