Bułka nadziewana pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułka nadziewana pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

1 kilogram

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż i zeszklij wraz z ziarnami słonecznika.

Krok 2

Pieczarki pokrój w paski, dodaj do cebuli. Dorzuć liść laurowy i ziele angielskie. Smażyć do czasu, gdy sos się zredukuje.

Krok 3

Wyjmij liść laurowy i ziele angielskie. Przypraw solą, pieprzem, chilli i maggi. Zestaw z kuchenki.

Krok 4

W bułkach zrób z boku dziurkę i wydrąż miąższ.

Krok 5

W tak powstały otwór włóż farsz pieczarkowy.

Krok 6

Bułki włóż do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika i piecz 5-10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej