Bułka nadziewana pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułka nadziewana pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

1 kilogram

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż i zeszklij wraz z ziarnami słonecznika.

Krok 2

Pieczarki pokrój w paski, dodaj do cebuli. Dorzuć liść laurowy i ziele angielskie. Smażyć do czasu, gdy sos się zredukuje.

Krok 3

Wyjmij liść laurowy i ziele angielskie. Przypraw solą, pieprzem, chilli i maggi. Zestaw z kuchenki.

Krok 4

W bułkach zrób z boku dziurkę i wydrąż miąższ.

Krok 5

W tak powstały otwór włóż farsz pieczarkowy.

Krok 6

Bułki włóż do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika i piecz 5-10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułka nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej