
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 ziarno
1 sztuka
1 szczypta
1 kilogram
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż i zeszklij wraz z ziarnami słonecznika.
Krok 2
Pieczarki pokrój w paski, dodaj do cebuli. Dorzuć liść laurowy i ziele angielskie. Smażyć do czasu, gdy sos się zredukuje.
Krok 3
Wyjmij liść laurowy i ziele angielskie. Przypraw solą, pieprzem, chilli i maggi. Zestaw z kuchenki.
Krok 4
W bułkach zrób z boku dziurkę i wydrąż miąższ.
Krok 5
W tak powstały otwór włóż farsz pieczarkowy.
Krok 6
Bułki włóż do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika i piecz 5-10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























