Danie z Abruzji przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie z Abruzji

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

null

3 plastry

null

2 sztuki

100 gramów

2 sztuki

200 gramów

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jarzyny obierz i drobno pokrój, a następnie podsmaż na oleju.

Krok 2

Gdy będą przyrumienione, dorzuć namoczoną fasolę.

Krok 3

Dolej dopraw, przypraw solą, pieprzem, cząbrem i bazylią. Gotuj godzinę, po czym dołóż kiełbasę i boczek.

Krok 4

Dziesięć minut przed końcem gotowania dodaj spaghetti. Posyp tartym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie z Abruzji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie z Abruzji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie z Abruzji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie z Abruzji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie z Abruzji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie z Abruzji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie z Abruzji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Danie z Abruzji - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej