Danie z Abruzji przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie z Abruzji

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

null

3 plastry

null

2 sztuki

100 gramów

2 sztuki

200 gramów

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jarzyny obierz i drobno pokrój, a następnie podsmaż na oleju.

Krok 2

Gdy będą przyrumienione, dorzuć namoczoną fasolę.

Krok 3

Dolej dopraw, przypraw solą, pieprzem, cząbrem i bazylią. Gotuj godzinę, po czym dołóż kiełbasę i boczek.

Krok 4

Dziesięć minut przed końcem gotowania dodaj spaghetti. Posyp tartym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie z Abruzji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie z Abruzji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie z Abruzji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie z Abruzji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie z Abruzji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie z Abruzji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie z Abruzji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Danie z Abruzji - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej