Enchiladas z chilli con carne video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Enchiladas z chilli con carne - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

41

240 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

452 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1757 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

350 gramów

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso. Mięso smaż do momentu odparowania wody. Następnie dodaj pokrojoną drobno paprykę oraz kukurydzę.

Enchiladas z chilli con carne - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Na patelnię wsyp zawartość opakowania Knorr i wlej 300 ml wody. Całość wymieszaj i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj ok. 10 minut.

Enchiladas z chilli con carne - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Gotowy farsz zawijaj w tortille tak, jak naleśniki.

Enchiladas z chilli con carne - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Zwinięte placki z farszem ułóż w żaroodpornym naczyniu. Wierzch posyp startym serem, naczynie wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika i zapiekaj przez 15 minut. Tip: Jako dodatek do takiego dania idealnie pasuje kwaśna śmietana i pomidorowa salsa ze świeżą kolendrą.

Enchiladas z chilli con carne - VIDEO - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • agnueszka krawez

    agnueszka krawez , 09.02.2020

    bardzo dobre ja robie do tego sos czosnkowy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Enchiladas z chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Enchiladas z chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Enchiladas z chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Enchiladas z chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Enchiladas z chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Enchiladas z chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Enchiladas z chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Enchiladas z chilli con carne - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Enchiladas z chilli con carne - VIDEOEnchiladas z chilli con carne - VIDEO

To pyszne danie prosto z Meksyku (i znacznie szybsze w przygotowaniu niż myślisz) może być kulinarnym hitem także w twoim domu! Enchiladas to tradycyjne meksykańskie danie, którego nazwa wywodzi się od słowa „enchilar” oznaczającego „dodać paprykę chili”. Enchiladę przeważnie przyrządza się na bazie kukurydzianej tortilli, którą napełnia się farszem, zwija w rulon i umieszcza w naczyniu żaroodpornym, posypując tartym serem lub polewając sosem. Nadzieniem w tym daniu zazwyczaj są: mięso, warzywa, owoce morza, jajka, ser żółty, ziemniaki z twarogiem lub banany. Możesz jednak wykorzystać w tym celu chili con carne, czyli tradycyjną potrawę kuchni środkowoamerykańskiej, w skład której wchodzi mielone lub drobno siekane mięso, pomidory, czosnek, cebula, kukurydza oraz papryka chili. Enchiladas podawaj z kwaśną śmietaną oraz z pomidorową salsą z dodatkiem świeżej kolendry.