Składniki
1 szklanka
1 sztuka
7 łyżek
1 szklanka
2 sztuki
7 łyżek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka przekroić na połówki każdą . Rozklepać tłuczkiem do mięsa na duże płaty najlepiej przez folię spożywczą tak by nie uszkodzić mięsa . Pokroić w paseczki paprykę i ogórki. Na każdy płat mięsa położyć porcje papryki i ogórka . Zwinąć rulony zaginając brzegi tak jak na zrazy .
Krok 2
Wymieszać zawartość torebki fixa ( część z sosem odłożyć ) zmieszać z bułką tartą . Panierować zawijaski w panierce - jajku - panierce . Na patelni rozgrzać olej i smażyć na rumiano
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej