Chili Con Carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chili Con Carne

ZERO WASTE

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

250 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

200 gramów

150 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój w mniejszą kostkę.

Krok 2

W garnku podsmaż powoli mięso. W trakcie smażenia często mieszaj.

Krok 3

Wlej 150ml wody, dodaj pomidory, Fix Knorr i całość dokładnie ponownie wymieszaj.

Krok 4

Dodaj odcedzoną kukurydzę i fasolkę. Wszystko razem powoli duś ok 10-15 minut.

Krok 5

Na końcu posyp chili posiekaną natką pietruszki i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Chili Con Carne podawaj z cząstkami pieczonych słodkich ziemniaków. Jeśli zostały Ci składniki z tego przepisu wykorzystaj je do przygotowania Enchiladas z chilli con carne. Gotowanie ZERO WASTE

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili Con Carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili Con Carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili Con Carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili Con Carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili Con Carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili Con Carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili Con Carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili Con Carne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chili Con CarneChili Con Carne

Chili Con Carne przywędrowało do nas z Meksyku – pod tą nazwą kryje się prawdziwy wulkan smaków. To mięsne danie z fasolą, pomidorami i ostrymi przyprawami pobudza wszystkie zmysły. Podstawowy składnik chili Con Carne? Oczywiście ostra papryczka chili. Razem z aromatyczną mieszanką przypraw, takich jak kumin, kolendra i czosnek tworzy mieszankę pełną charakteru. Jeżeli jeszcze zastanawiasz się czy spróbować, mała zachęta – to danie przygotujesz w jednym garnku, a więc łatwo i bardzo szybko, bez nadmiaru zmywania. Na początku podmaż drobno posiekane papryki oraz czosnek, a następnie dodaj mielone mięso, pomidory z puszki oraz przyprawy. Całość duś do chwili, aż woda powstała w czasie smażenia całkowicie wyparuje. Do mięsa wrzuć czerwoną fasolkę, kukurydzę z puszki i gotowe. Chili smakuje wyśmienicie, jeżeli posypiesz je żółtym serem i podasz z chrupiącymi chipsami nachos. Meksykański temperament zaklęty w małym półmisku. Pycha!