Chili Con Carne przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chili Con Carne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

250 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

200 gramów

150 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój w mniejszą kostkę.

Krok 2

W garnku podsmaż powoli mięso. W trakcie smażenia często mieszaj.

Krok 3

Wlej 150ml wody, dodaj pomidory, Fix Knorr i całość dokładnie ponownie wymieszaj.

Krok 4

Dodaj odcedzoną kukurydzę i fasolkę. Wszystko razem powoli duś ok 10-15 minut.

Krok 5

Na końcu posyp chili posiekaną natką pietruszki i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Chili Con Carne podawaj z cząstkami pieczonych słodkich ziemniaków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili Con Carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili Con Carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili Con Carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili Con Carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili Con Carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili Con Carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili Con Carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chili Con CarneChili Con Carne

Chili Con Carne przywędrowało do nas z Meksyku – pod tą nazwą kryje się prawdziwy wulkan smaków. To mięsne danie z fasolą, pomidorami i ostrymi przyprawami pobudza wszystkie zmysły. Podstawowy składnik chili Con Carne? Oczywiście ostra papryczka chili. Razem z aromatyczną mieszanką przypraw, takich jak kumin, kolendra i czosnek tworzy mieszankę pełną charakteru. Jeżeli jeszcze zastanawiasz się czy spróbować, mała zachęta – to danie przygotujesz w jednym garnku, a więc łatwo i bardzo szybko, bez nadmiaru zmywania. Na początku podmaż drobno posiekane papryki oraz czosnek, a następnie dodaj mielone mięso, pomidory z puszki oraz przyprawy. Całość duś do chwili, aż woda powstała w czasie smażenia całkowicie wyparuje. Do mięsa wrzuć czerwoną fasolkę, kukurydzę z puszki i gotowe. Chili smakuje wyśmienicie, jeżeli posypiesz je żółtym serem i podasz z chrupiącymi chipsami nachos. Meksykański temperament zaklęty w małym półmisku. Pycha!