Składniki
400 gramów
250 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
200 gramów
150 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój w mniejszą kostkę.
Krok 2
W garnku podsmaż powoli mięso. W trakcie smażenia często mieszaj.
Krok 3
Wlej 150ml wody, dodaj pomidory, Fix Knorr i całość dokładnie ponownie wymieszaj.
Krok 4
Dodaj odcedzoną kukurydzę i fasolkę. Wszystko razem powoli duś ok 10-15 minut.
Krok 5
Na końcu posyp chili posiekaną natką pietruszki i podawaj.
Dobra rada:
Chili Con Carne podawaj z cząstkami pieczonych słodkich ziemniaków. Jeśli zostały Ci składniki z tego przepisu wykorzystaj je do przygotowania Enchiladas z chilli con carne. Gotowanie ZERO WASTE
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chili Con Carne
Chili Con Carne przywędrowało do nas z Meksyku – pod tą nazwą kryje się prawdziwy wulkan smaków. To mięsne danie z fasolą, pomidorami i ostrymi przyprawami pobudza wszystkie zmysły. Podstawowy składnik chili Con Carne? Oczywiście ostra papryczka chili. Razem z aromatyczną mieszanką przypraw, takich jak kumin, kolendra i czosnek tworzy mieszankę pełną charakteru. Jeżeli jeszcze zastanawiasz się czy spróbować, mała zachęta – to danie przygotujesz w jednym garnku, a więc łatwo i bardzo szybko, bez nadmiaru zmywania. Na początku podmaż drobno posiekane papryki oraz czosnek, a następnie dodaj mielone mięso, pomidory z puszki oraz przyprawy. Całość duś do chwili, aż woda powstała w czasie smażenia całkowicie wyparuje. Do mięsa wrzuć czerwoną fasolkę, kukurydzę z puszki i gotowe. Chili smakuje wyśmienicie, jeżeli posypiesz je żółtym serem i podasz z chrupiącymi chipsami nachos. Meksykański temperament zaklęty w małym półmisku. Pycha!