
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
100 gramów
1 łyżeczka
3 łyżki
0.25 łyżeczki
1 łyżeczka
100 gramów
4 łyżeczki
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaparz herbatę, a następnie zalej nią podzielone na filety ryby. Przykryj i odstaw w chłodne miejsce.
Krok 2
Szynkę pokrój w paski, a cebulę i pieczarki w plasterki.
Krok 3
Rybę wyjmij z marynaty, osącz i oprósz mąką.
Krok 4
Na każdym kawałku połóż trochę szynki, cebuli i pieczarek. Posyp imbirem, zawiń i zepnij wykałaczką.
Krok 5
Białka ubij, wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia i wodą.
Krok 6
Kawałki ryby obtocz w cieśnie, a następnie usmaż na oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej