
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
100 gramów
1 łyżeczka
3 łyżki
0.25 łyżeczki
1 łyżeczka
100 gramów
4 łyżeczki
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaparz herbatę, a następnie zalej nią podzielone na filety ryby. Przykryj i odstaw w chłodne miejsce.
Krok 2
Szynkę pokrój w paski, a cebulę i pieczarki w plasterki.
Krok 3
Rybę wyjmij z marynaty, osącz i oprósz mąką.
Krok 4
Na każdym kawałku połóż trochę szynki, cebuli i pieczarek. Posyp imbirem, zawiń i zepnij wykałaczką.
Krok 5
Białka ubij, wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia i wodą.
Krok 6
Kawałki ryby obtocz w cieśnie, a następnie usmaż na oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej