Herbaciana ryba przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbaciana ryba

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

100 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

0.25 łyżeczki

1 łyżeczka

100 gramów

4 łyżeczki

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaparz herbatę, a następnie zalej nią podzielone na filety ryby. Przykryj i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2

Szynkę pokrój w paski, a cebulę i pieczarki w plasterki.

Krok 3

Rybę wyjmij z marynaty, osącz i oprósz mąką.

Krok 4

Na każdym kawałku połóż trochę szynki, cebuli i pieczarek. Posyp imbirem, zawiń i zepnij wykałaczką.

Krok 5

Białka ubij, wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia i wodą.

Krok 6

Kawałki ryby obtocz w cieśnie, a następnie usmaż na oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbaciana ryba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbaciana ryba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbaciana ryba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbaciana ryba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbaciana ryba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbaciana ryba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbaciana ryba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbaciana ryba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej