Herbaciana ryba przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbaciana ryba

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

100 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

0.25 łyżeczki

1 łyżeczka

100 gramów

4 łyżeczki

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaparz herbatę, a następnie zalej nią podzielone na filety ryby. Przykryj i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2

Szynkę pokrój w paski, a cebulę i pieczarki w plasterki.

Krok 3

Rybę wyjmij z marynaty, osącz i oprósz mąką.

Krok 4

Na każdym kawałku połóż trochę szynki, cebuli i pieczarek. Posyp imbirem, zawiń i zepnij wykałaczką.

Krok 5

Białka ubij, wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia i wodą.

Krok 6

Kawałki ryby obtocz w cieśnie, a następnie usmaż na oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbaciana ryba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbaciana ryba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbaciana ryba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbaciana ryba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbaciana ryba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbaciana ryba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbaciana ryba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbaciana ryba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chłodnik z rzodkiewki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej