
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
100 gramów
1 łyżeczka
3 łyżki
0.25 łyżeczki
1 łyżeczka
100 gramów
4 łyżeczki
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaparz herbatę, a następnie zalej nią podzielone na filety ryby. Przykryj i odstaw w chłodne miejsce.
Krok 2
Szynkę pokrój w paski, a cebulę i pieczarki w plasterki.
Krok 3
Rybę wyjmij z marynaty, osącz i oprósz mąką.
Krok 4
Na każdym kawałku połóż trochę szynki, cebuli i pieczarek. Posyp imbirem, zawiń i zepnij wykałaczką.
Krok 5
Białka ubij, wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia i wodą.
Krok 6
Kawałki ryby obtocz w cieśnie, a następnie usmaż na oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej