Kuskus z pieczonymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus z pieczonymi warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

500 gramów

1 szczypta

300 gramów

4 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pasternak, ziemniaki i rzepę pokrój w kostkę.

Krok 2

Pasternak gotuj w osolonym wrzątku około 2 minut. Odcedź i razem z ziemniakami i rzepą umieść w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3

Czosnek zmiażdż, dodaj do pasternaku, polej 3 łyżkami oliwy. Wymieszaj. Oprósz solą i piecz około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 4

Galaretkę rozpuść w 4 łyżkach wody, polej nią warzywa, ponownie piecz około 10 minut.

Krok 5

Kuskus ugotuj według przepisu.

Krok 6

Pomidory posiekaj, smaż około 3 minut na reszcie rozgrzanej oliwy. Dodaj kuskus, podgrzej, dodaj zioła i sok z cytryny. Wymieszaj.

Krok 7

Brokuły podziel na różyczki, zblanszuj. Podawaj kuskus z warzywami i brokułami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuskus z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tarta bananowa
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej