
Składniki
2 sztuki
5 łyżek
500 gramów
1 szczypta
300 gramów
4 łyżki
4 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
4 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pasternak, ziemniaki i rzepę pokrój w kostkę.
Krok 2
Pasternak gotuj w osolonym wrzątku około 2 minut. Odcedź i razem z ziemniakami i rzepą umieść w żaroodpornym naczyniu.
Krok 3
Czosnek zmiażdż, dodaj do pasternaku, polej 3 łyżkami oliwy. Wymieszaj. Oprósz solą i piecz około 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 4
Galaretkę rozpuść w 4 łyżkach wody, polej nią warzywa, ponownie piecz około 10 minut.
Krok 5
Kuskus ugotuj według przepisu.
Krok 6
Pomidory posiekaj, smaż około 3 minut na reszcie rozgrzanej oliwy. Dodaj kuskus, podgrzej, dodaj zioła i sok z cytryny. Wymieszaj.
Krok 7
Brokuły podziel na różyczki, zblanszuj. Podawaj kuskus z warzywami i brokułami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej