Mini pizze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini pizze

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 gramów

3 szklanki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szklanka

10 dekagramów

8 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

15 dekagramów

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże wymieszać z 3 łyżkami letniej wody i cukrem. Odstawić na 10 minut. Do miski dodać sól, olej i rozczyn drożdżowy. Stopniowo dodawać wodę. Wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Potem ciasto podzielić na 2 części. Rozwałkować i szklanką wycinać kółka. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 2

Kiełbasę pokroić w plasterki, szynkę i paprykę w paski. Cebulę w kostkę, pieczarki w półplasterki. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Na mini pizzach układać wędlinę, warzywa, posypać mini kostką smażona cebulka, na koniec posypać serem i przyprawą do pizzy.

Krok 4

Zapiekać ok 20 minut w 210 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie tofu z warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej