Mini pizze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini pizze

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

15 dekagramów

3 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

8 dekagramów

20 gramów

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże wymieszać z 3 łyżkami letniej wody i cukrem. Odstawić na 10 minut. Do miski dodać sól, olej i rozczyn drożdżowy. Stopniowo dodawać wodę. Wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Potem ciasto podzielić na 2 części. Rozwałkować i szklanką wycinać kółka. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 2

Kiełbasę pokroić w plasterki, szynkę i paprykę w paski. Cebulę w kostkę, pieczarki w półplasterki. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Na mini pizzach układać wędlinę, warzywa, posypać mini kostką smażona cebulka, na koniec posypać serem i przyprawą do pizzy.

Krok 4

Zapiekać ok 20 minut w 210 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta z pomidorami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej