
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
15 dekagramów
3 szklanki
2 sztuki
1 sztuka
8 dekagramów
20 gramów
1 łyżka
1 szklanka
1 łyżka
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże wymieszać z 3 łyżkami letniej wody i cukrem. Odstawić na 10 minut. Do miski dodać sól, olej i rozczyn drożdżowy. Stopniowo dodawać wodę. Wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Potem ciasto podzielić na 2 części. Rozwałkować i szklanką wycinać kółka. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 2
Kiełbasę pokroić w plasterki, szynkę i paprykę w paski. Cebulę w kostkę, pieczarki w półplasterki. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
Na mini pizzach układać wędlinę, warzywa, posypać mini kostką smażona cebulka, na koniec posypać serem i przyprawą do pizzy.
Krok 4
Zapiekać ok 20 minut w 210 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej