Mini pizze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini pizze

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

15 dekagramów

3 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

8 dekagramów

20 gramów

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże wymieszać z 3 łyżkami letniej wody i cukrem. Odstawić na 10 minut. Do miski dodać sól, olej i rozczyn drożdżowy. Stopniowo dodawać wodę. Wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Potem ciasto podzielić na 2 części. Rozwałkować i szklanką wycinać kółka. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 2

Kiełbasę pokroić w plasterki, szynkę i paprykę w paski. Cebulę w kostkę, pieczarki w półplasterki. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Na mini pizzach układać wędlinę, warzywa, posypać mini kostką smażona cebulka, na koniec posypać serem i przyprawą do pizzy.

Krok 4

Zapiekać ok 20 minut w 210 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini pizze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej