Zielona zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielona zapiekanka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

null

null

null

null

1 sztuka

0.5 opakowania

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

6 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al. Dente.

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę i usmaż na oleju. Szpinak uduś i posól.

Krok 3

Brokuł podziel na różyczki i gotuj przez 7 minut.

Krok 4

Paprykę pokrój w koskę, oliwki na połówki. Groszek odsącz, ser żółty zetrzyj na tarce. Wszystkie składniki wymieszaj i przypraw.

Krok 5

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, przełóż do niego wszystkie składniki, wymieszaj je. Posyp serem i oregano.

Krok 6

Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piecz danie przez 40 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej