
Składniki
300 gramów
null
null
null
null
1 sztuka
0.5 opakowania
400 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
6 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al. Dente.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę i usmaż na oleju. Szpinak uduś i posól.
Krok 3
Brokuł podziel na różyczki i gotuj przez 7 minut.
Krok 4
Paprykę pokrój w koskę, oliwki na połówki. Groszek odsącz, ser żółty zetrzyj na tarce. Wszystkie składniki wymieszaj i przypraw.
Krok 5
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, przełóż do niego wszystkie składniki, wymieszaj je. Posyp serem i oregano.
Krok 6
Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piecz danie przez 40 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























