Zielona zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielona zapiekanka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

null

null

null

null

1 sztuka

0.5 opakowania

400 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

6 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al. Dente.

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę i usmaż na oleju. Szpinak uduś i posól.

Krok 3

Brokuł podziel na różyczki i gotuj przez 7 minut.

Krok 4

Paprykę pokrój w koskę, oliwki na połówki. Groszek odsącz, ser żółty zetrzyj na tarce. Wszystkie składniki wymieszaj i przypraw.

Krok 5

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, przełóż do niego wszystkie składniki, wymieszaj je. Posyp serem i oregano.

Krok 6

Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piecz danie przez 40 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
82 osoby oglądają przepis:
Krokiety z mięsa z rosołu
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej