
Składniki
300 gramów
null
null
null
null
1 sztuka
0.5 opakowania
400 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
6 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al. Dente.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę i usmaż na oleju. Szpinak uduś i posól.
Krok 3
Brokuł podziel na różyczki i gotuj przez 7 minut.
Krok 4
Paprykę pokrój w koskę, oliwki na połówki. Groszek odsącz, ser żółty zetrzyj na tarce. Wszystkie składniki wymieszaj i przypraw.
Krok 5
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, przełóż do niego wszystkie składniki, wymieszaj je. Posyp serem i oregano.
Krok 6
Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piecz danie przez 40 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej