
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
50 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
2 opakowania
25 dekagramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę, cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Wrzucić całość na rozgrzaną patelnie i mieszać około trzech minut drewnianą łyżką.
Krok 2
Na patelnię dodać całe mięso i smażyć do uzyskania brązowego koloru (ok. 8-10 minut)
Krok 3
Gdy mięso będzie gotowe dodać pomidory i wszystko wymieszać, posolić i popieprzyć do smaku.
Krok 4
Całość posypać Fix Spaghetti Napoli knorr i dokładnie wymieszać, przykryć pokrywką i dusić przez 20 minut. Co jakiś czas można zamieszać.
Krok 5
W międzyczasie ugotować makaron spaghetti Lubella, gdy będzie gotowy odcedzić.
Krok 6
Po skończonym duszeniu i lekkim ostudzeniu sosu dodać starty ser i wymieszać.
Krok 7
Gotowy makaron przełożyć do miski żaroodpornej, polać przyrządzonym sosem i dokładnie całość wymieszać.
Krok 8
Wierzch posypać startym serem lub ułożyć plasterki. Piekarnik nagrzać do 180° C. Danie wstawić do środka i piec 20-25 minut do stopienia sera. Życzę smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























