
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
50 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
2 opakowania
25 dekagramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę, cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Wrzucić całość na rozgrzaną patelnie i mieszać około trzech minut drewnianą łyżką.
Krok 2
Na patelnię dodać całe mięso i smażyć do uzyskania brązowego koloru (ok. 8-10 minut)
Krok 3
Gdy mięso będzie gotowe dodać pomidory i wszystko wymieszać, posolić i popieprzyć do smaku.
Krok 4
Całość posypać Fix Spaghetti Napoli knorr i dokładnie wymieszać, przykryć pokrywką i dusić przez 20 minut. Co jakiś czas można zamieszać.
Krok 5
W międzyczasie ugotować makaron spaghetti Lubella, gdy będzie gotowy odcedzić.
Krok 6
Po skończonym duszeniu i lekkim ostudzeniu sosu dodać starty ser i wymieszać.
Krok 7
Gotowy makaron przełożyć do miski żaroodpornej, polać przyrządzonym sosem i dokładnie całość wymieszać.
Krok 8
Wierzch posypać startym serem lub ułożyć plasterki. Piekarnik nagrzać do 180° C. Danie wstawić do środka i piec 20-25 minut do stopienia sera. Życzę smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej