
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
50 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
2 opakowania
25 dekagramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę, cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Wrzucić całość na rozgrzaną patelnie i mieszać około trzech minut drewnianą łyżką.
Krok 2
Na patelnię dodać całe mięso i smażyć do uzyskania brązowego koloru (ok. 8-10 minut)
Krok 3
Gdy mięso będzie gotowe dodać pomidory i wszystko wymieszać, posolić i popieprzyć do smaku.
Krok 4
Całość posypać Fix Spaghetti Napoli knorr i dokładnie wymieszać, przykryć pokrywką i dusić przez 20 minut. Co jakiś czas można zamieszać.
Krok 5
W międzyczasie ugotować makaron spaghetti Lubella, gdy będzie gotowy odcedzić.
Krok 6
Po skończonym duszeniu i lekkim ostudzeniu sosu dodać starty ser i wymieszać.
Krok 7
Gotowy makaron przełożyć do miski żaroodpornej, polać przyrządzonym sosem i dokładnie całość wymieszać.
Krok 8
Wierzch posypać startym serem lub ułożyć plasterki. Piekarnik nagrzać do 180° C. Danie wstawić do środka i piec 20-25 minut do stopienia sera. Życzę smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej