Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki

Autor: AniołekIza

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

50 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

2 opakowania

25 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę, cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Wrzucić całość na rozgrzaną patelnie i mieszać około trzech minut drewnianą łyżką.

Krok 2

Na patelnię dodać całe mięso i smażyć do uzyskania brązowego koloru (ok. 8-10 minut)

Krok 3

Gdy mięso będzie gotowe dodać pomidory i wszystko wymieszać, posolić i popieprzyć do smaku.

Krok 4

Całość posypać Fix Spaghetti Napoli knorr i dokładnie wymieszać, przykryć pokrywką i dusić przez 20 minut. Co jakiś czas można zamieszać.

Krok 5

W międzyczasie ugotować makaron spaghetti Lubella, gdy będzie gotowy odcedzić.

Krok 6

Po skończonym duszeniu i lekkim ostudzeniu sosu dodać starty ser i wymieszać.

Krok 7

Gotowy makaron przełożyć do miski żaroodpornej, polać przyrządzonym sosem i dokładnie całość wymieszać.

Krok 8

Wierzch posypać startym serem lub ułożyć plasterki. Piekarnik nagrzać do 180° C. Danie wstawić do środka i piec 20-25 minut do stopienia sera. Życzę smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej