Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki

Autor: AniołekIza AniołekIza

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

25 dekagramów

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

50 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę, cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Wrzucić całość na rozgrzaną patelnie i mieszać około trzech minut drewnianą łyżką.

Krok 2

Na patelnię dodać całe mięso i smażyć do uzyskania brązowego koloru (ok. 8-10 minut)

Krok 3

Gdy mięso będzie gotowe dodać pomidory i wszystko wymieszać, posolić i popieprzyć do smaku.

Krok 4

Całość posypać Fix Spaghetti Napoli knorr i dokładnie wymieszać, przykryć pokrywką i dusić przez 20 minut. Co jakiś czas można zamieszać.

Krok 5

W międzyczasie ugotować makaron spaghetti Lubella, gdy będzie gotowy odcedzić.

Krok 6

Po skończonym duszeniu i lekkim ostudzeniu sosu dodać starty ser i wymieszać.

Krok 7

Gotowy makaron przełożyć do miski żaroodpornej, polać przyrządzonym sosem i dokładnie całość wymieszać.

Krok 8

Wierzch posypać startym serem lub ułożyć plasterki. Piekarnik nagrzać do 180° C. Danie wstawić do środka i piec 20-25 minut do stopienia sera. Życzę smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej