Śledzie w miodzie i pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w miodzie i pomidorach

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

4

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

195 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

4 sztuki

1 sztuka

75 mililitrów

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrojoną w kostkę szklimy na oleju. Dodajemy koncentrat pomidorowy, miód i ocet. Całość przesmażamy kilka minut. Odstawiamy do ostygnięcia i doprawiamy do smaku.

Krok 2

Śledzie płuczemy i dokładnie osuszamy. Kroimy w kawałki i dodajemy do sosu pomidorowego.

Krok 3

Całość delikatnie mieszamy i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej