Śledzie w miodzie i pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl

Śledzie w miodzie i pomidorach

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

4

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

178 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

4 sztuki

1 sztuka

75 mililitrów

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrojoną w kostkę szklimy na oleju. Dodajemy koncentrat pomidorowy, miód i ocet. Całość przesmażamy kilka minut. Odstawiamy do ostygnięcia i doprawiamy do smaku.

Krok 2

Śledzie płuczemy i dokładnie osuszamy. Kroimy w kawałki i dodajemy do sosu pomidorowego.

Krok 3

Całość delikatnie mieszamy i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej