Śledzie w miodzie i pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w miodzie i pomidorach

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

6

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

232 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

155 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

4 sztuki

1 sztuka

75 mililitrów

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrojoną w kostkę szklimy na oleju. Dodajemy koncentrat pomidorowy, miód i ocet. Całość przesmażamy kilka minut. Odstawiamy do ostygnięcia i doprawiamy do smaku.

Krok 2

Śledzie płuczemy i dokładnie osuszamy. Kroimy w kawałki i dodajemy do sosu pomidorowego.

Krok 3

Całość delikatnie mieszamy i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej