
Składniki
1.5 szklanki
null szczypt
2 szklanki
3 sztuki
0.7 szklanki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mąkę z bułką tartą, dodaj mleko i pozostaw na 20 minut.
Krok 2
Następnie rozpuść masło i dodaj je do uprzednio zrobionej masy. Dobrze wymieszaj.
Krok 3
Dodaj żółtka wraz z ubitą na sztywno pianą, oraz szczyptą soli.
Krok 4
Ze zrobionej masy uformuj knedelki i wrzuć na wrzącą, osoloną wodę. Naczynia nie przykrywamy, gotujemy na małym ogniu.
Krok 5
Aby sprawdzić, czy knedle się ugotowały, wyjmujemy jedną sztukę i przekrawamy ją na pół. Gotowy knedel powinien być w środku suchy.
Krok 6
Podawaj polane masłem
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej