Knedle niemieckie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knedle niemieckie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

null szczypt

2 szklanki

3 sztuki

0.7 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mąkę z bułką tartą, dodaj mleko i pozostaw na 20 minut.

Krok 2

Następnie rozpuść masło i dodaj je do uprzednio zrobionej masy. Dobrze wymieszaj.

Krok 3

Dodaj żółtka wraz z ubitą na sztywno pianą, oraz szczyptą soli.

Krok 4

Ze zrobionej masy uformuj knedelki i wrzuć na wrzącą, osoloną wodę. Naczynia nie przykrywamy, gotujemy na małym ogniu.

Krok 5

Aby sprawdzić, czy knedle się ugotowały, wyjmujemy jedną sztukę i przekrawamy ją na pół. Gotowy knedel powinien być w środku suchy.

Krok 6

Podawaj polane masłem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej