Knedle niemieckie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knedle niemieckie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

null szczypt

2 szklanki

3 sztuki

0.7 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mąkę z bułką tartą, dodaj mleko i pozostaw na 20 minut.

Krok 2

Następnie rozpuść masło i dodaj je do uprzednio zrobionej masy. Dobrze wymieszaj.

Krok 3

Dodaj żółtka wraz z ubitą na sztywno pianą, oraz szczyptą soli.

Krok 4

Ze zrobionej masy uformuj knedelki i wrzuć na wrzącą, osoloną wodę. Naczynia nie przykrywamy, gotujemy na małym ogniu.

Krok 5

Aby sprawdzić, czy knedle się ugotowały, wyjmujemy jedną sztukę i przekrawamy ją na pół. Gotowy knedel powinien być w środku suchy.

Krok 6

Podawaj polane masłem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej