Składniki
1.5 szklanki
null szczypt
2 szklanki
3 sztuki
0.7 szklanki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mąkę z bułką tartą, dodaj mleko i pozostaw na 20 minut.
Krok 2
Następnie rozpuść masło i dodaj je do uprzednio zrobionej masy. Dobrze wymieszaj.
Krok 3
Dodaj żółtka wraz z ubitą na sztywno pianą, oraz szczyptą soli.
Krok 4
Ze zrobionej masy uformuj knedelki i wrzuć na wrzącą, osoloną wodę. Naczynia nie przykrywamy, gotujemy na małym ogniu.
Krok 5
Aby sprawdzić, czy knedle się ugotowały, wyjmujemy jedną sztukę i przekrawamy ją na pół. Gotowy knedel powinien być w środku suchy.
Krok 6
Podawaj polane masłem
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej