
Składniki
1.5 szklanki
null szczypt
2 szklanki
3 sztuki
0.7 szklanki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mąkę z bułką tartą, dodaj mleko i pozostaw na 20 minut.
Krok 2
Następnie rozpuść masło i dodaj je do uprzednio zrobionej masy. Dobrze wymieszaj.
Krok 3
Dodaj żółtka wraz z ubitą na sztywno pianą, oraz szczyptą soli.
Krok 4
Ze zrobionej masy uformuj knedelki i wrzuć na wrzącą, osoloną wodę. Naczynia nie przykrywamy, gotujemy na małym ogniu.
Krok 5
Aby sprawdzić, czy knedle się ugotowały, wyjmujemy jedną sztukę i przekrawamy ją na pół. Gotowy knedel powinien być w środku suchy.
Krok 6
Podawaj polane masłem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej