Knedle niemieckie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knedle niemieckie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

null szczypt

2 szklanki

3 sztuki

0.7 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mąkę z bułką tartą, dodaj mleko i pozostaw na 20 minut.

Krok 2

Następnie rozpuść masło i dodaj je do uprzednio zrobionej masy. Dobrze wymieszaj.

Krok 3

Dodaj żółtka wraz z ubitą na sztywno pianą, oraz szczyptą soli.

Krok 4

Ze zrobionej masy uformuj knedelki i wrzuć na wrzącą, osoloną wodę. Naczynia nie przykrywamy, gotujemy na małym ogniu.

Krok 5

Aby sprawdzić, czy knedle się ugotowały, wyjmujemy jedną sztukę i przekrawamy ją na pół. Gotowy knedel powinien być w środku suchy.

Krok 6

Podawaj polane masłem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Gnocchi z pesto bazyliowym
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej