
Składniki
1.5 szklanki
null szczypt
2 szklanki
3 sztuki
0.7 szklanki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mąkę z bułką tartą, dodaj mleko i pozostaw na 20 minut.
Krok 2
Następnie rozpuść masło i dodaj je do uprzednio zrobionej masy. Dobrze wymieszaj.
Krok 3
Dodaj żółtka wraz z ubitą na sztywno pianą, oraz szczyptą soli.
Krok 4
Ze zrobionej masy uformuj knedelki i wrzuć na wrzącą, osoloną wodę. Naczynia nie przykrywamy, gotujemy na małym ogniu.
Krok 5
Aby sprawdzić, czy knedle się ugotowały, wyjmujemy jedną sztukę i przekrawamy ją na pół. Gotowy knedel powinien być w środku suchy.
Krok 6
Podawaj polane masłem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej