Knedle niemieckie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knedle niemieckie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

null szczypt

2 szklanki

3 sztuki

0.7 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mąkę z bułką tartą, dodaj mleko i pozostaw na 20 minut.

Krok 2

Następnie rozpuść masło i dodaj je do uprzednio zrobionej masy. Dobrze wymieszaj.

Krok 3

Dodaj żółtka wraz z ubitą na sztywno pianą, oraz szczyptą soli.

Krok 4

Ze zrobionej masy uformuj knedelki i wrzuć na wrzącą, osoloną wodę. Naczynia nie przykrywamy, gotujemy na małym ogniu.

Krok 5

Aby sprawdzić, czy knedle się ugotowały, wyjmujemy jedną sztukę i przekrawamy ją na pół. Gotowy knedel powinien być w środku suchy.

Krok 6

Podawaj polane masłem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedle niemieckie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Caprese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej