Roladki z piersi indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z piersi indyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

288 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

236 osób wydrukowało

Pobierz pdf

226 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

0.5 szklanki

200 mililitrów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew zetrzyj na tarce. Żurawinę namocz w winiaku. Cebulę posiekaj i zeszklij na patelni na 2 łyżkach masła. Dodaj marchew, odsącz żurawinę i dodaj je do warzyw. Duś do momentu, kiedy zmiękną, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli do smaku. Winiak z moczenia żurawiny zachowaj do sosu.

Roladki z piersi indyka - Krok 1

Krok 2

Plastry piersi z indyka lekko rozbij i oprósz przyprawą do kurczaka Knorr.

Roladki z piersi indyka - Krok 2

Krok 3

Na plastrach mięsa ułóż farsz warzywny, całość zwiń i zepnij wykałaczkami.

Roladki z piersi indyka - Krok 3

Krok 4

Rozgrzej na patelni oliwę. Obsmaż roladki, dodając na końcu 2 łyżki masła.

Roladki z piersi indyka - Krok 4

Krok 5

Zlej z patelni nadmiar tłuszczu, wlej winiak i śmietanę. Duś pod przykryciem przez około 15 minut, przekręcając mięso.

Roladki z piersi indyka - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z ulubionymi surówkami i makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z piersi indykaRoladki z piersi indyka

Roladki z piersi indyka to prawdziwa kulinarna niespodzianka. Miękkie, delikatne mięso, opieczone na złoty kolor, a w środku smakowity farsz z owocową nutą. Taka propozycja spodoba się z całą pewnościom smakoszom, dla których przygotujesz to danie. Roladki drobiowe w tym przepisie proponujemy zrobić z dodatkiem oryginalnego farszu, który będzie idealnie korespondował z delikatnym mięsem drobiowym. Ciekawym akcentem w tym zestawieniu jest żurawina. Lekko kwaskowaty posmak owoców współgra z pozostałymi składnikami, wydobywając z nich wszystkie walory smakowe. Winiak, którym podlejesz smażące się roladki doda wiśniowego aromatu, dającego się wyczuć podczas delektowania się tym zestawieniem. Do roladek-niespodzianek pasować będzie makaron penne, dziki ryż lub ziemniaczki. Wybór pozostawiamy tobie. Smacznego!