PRZEPISY.PL

Każdy lubi pyszne niespodzianki. Przygotuj roladki z piersi indyka z zaskakującym nadzieniem z warzyw z dodatkiem żurawiny i odrobiny winiaku.

Roladki z piersi indyka - autor: przepisy.pl

Roladki z piersi indyka

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
195
osób dodało do Mniamlisty
195
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • śmietana 18%200 ml
  • pieprz
  • oliwa
  • masło4 łyżki
  • wykałaczki
Roladki z piersi indyka – krok 1

Krok 1

Marchew zetrzyj na tarce. Żurawinę namocz w winiaku. Cebulę posiekaj i zeszklij na patelni na 2 łyżkach masła. Dodaj marchew, odsącz żurawinę i dodaj je do warzyw. Duś do momentu, kiedy zmiękną, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli do smaku. Winiak z moczenia żurawiny zachowaj do sosu.
Roladki z piersi indyka – krok 2

Krok 2

Plastry piersi z indyka lekko rozbij i oprósz przyprawą do kurczaka Knorr.
Roladki z piersi indyka – krok 3

Krok 3

Na plastrach mięsa ułóż farsz warzywny, całość zwiń i zepnij wykałaczkami.
Roladki z piersi indyka – krok 4

Krok 4

Rozgrzej na patelni oliwę. Obsmaż roladki, dodając na końcu 2 łyżki masła.
Roladki z piersi indyka – krok 5

Krok 5

Zlej z patelni nadmiar tłuszczu, wlej winiak i śmietanę. Duś pod przykryciem przez około 15 minut, przekręcając mięso.

Podawaj z ulubionymi surówkami i makaronem.

WięcejMniej
Marcin MarkowskiSzef kuchni Knorr

Więcej przepisów z tym produktem

Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

605
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
137
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
357
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
170
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe