Roladki z piersi indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z piersi indyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

292 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

266 osób wydrukowało

Pobierz pdf

357 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

0.5 szklanki

200 mililitrów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew zetrzyj na tarce. Żurawinę namocz w winiaku. Cebulę posiekaj i zeszklij na patelni na 2 łyżkach masła. Dodaj marchew, odsącz żurawinę i dodaj je do warzyw. Duś do momentu, kiedy zmiękną, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli do smaku. Winiak z moczenia żurawiny zachowaj do sosu.

Roladki z piersi indyka - Krok 1

Krok 2

Plastry piersi z indyka lekko rozbij i oprósz przyprawą do kurczaka Knorr.

Roladki z piersi indyka - Krok 2

Krok 3

Na plastrach mięsa ułóż farsz warzywny, całość zwiń i zepnij wykałaczkami.

Roladki z piersi indyka - Krok 3

Krok 4

Rozgrzej na patelni oliwę. Obsmaż roladki, dodając na końcu 2 łyżki masła.

Roladki z piersi indyka - Krok 4

Krok 5

Zlej z patelni nadmiar tłuszczu, wlej winiak i śmietanę. Duś pod przykryciem przez około 15 minut, przekręcając mięso.

Roladki z piersi indyka - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z ulubionymi surówkami i makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z piersi indykaRoladki z piersi indyka

Roladki z piersi indyka to prawdziwa kulinarna niespodzianka. Miękkie, delikatne mięso, opieczone na złoty kolor, a w środku smakowity farsz z owocową nutą. Taka propozycja spodoba się z całą pewnościom smakoszom, dla których przygotujesz to danie. Roladki drobiowe w tym przepisie proponujemy zrobić z dodatkiem oryginalnego farszu, który będzie idealnie korespondował z delikatnym mięsem drobiowym. Ciekawym akcentem w tym zestawieniu jest żurawina. Lekko kwaskowaty posmak owoców współgra z pozostałymi składnikami, wydobywając z nich wszystkie walory smakowe. Winiak, którym podlejesz smażące się roladki doda wiśniowego aromatu, dającego się wyczuć podczas delektowania się tym zestawieniem. Do roladek-niespodzianek pasować będzie makaron penne, dziki ryż lub ziemniaczki. Wybór pozostawiamy tobie. Smacznego!