Roladki z piersi indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z piersi indyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

heart
297 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

316 osób wydrukowało

Pobierz pdf

401 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

0.5 szklanki

200 mililitrów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew zetrzyj na tarce. Żurawinę namocz w winiaku. Cebulę posiekaj i zeszklij na patelni na 2 łyżkach masła. Dodaj marchew, odsącz żurawinę i dodaj je do warzyw. Duś do momentu, kiedy zmiękną, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli do smaku. Winiak z moczenia żurawiny zachowaj do sosu.

Roladki z piersi indyka - Krok 1

Krok 2

Plastry piersi z indyka lekko rozbij i oprósz przyprawą do kurczaka Knorr.

Roladki z piersi indyka - Krok 2

Krok 3

Na plastrach mięsa ułóż farsz warzywny, całość zwiń i zepnij wykałaczkami.

Roladki z piersi indyka - Krok 3

Krok 4

Rozgrzej na patelni oliwę. Obsmaż roladki, dodając na końcu 2 łyżki masła.

Roladki z piersi indyka - Krok 4

Krok 5

Zlej z patelni nadmiar tłuszczu, wlej winiak i śmietanę. Duś pod przykryciem przez około 15 minut, przekręcając mięso.

Roladki z piersi indyka - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z ulubionymi surówkami i makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z piersi indykaRoladki z piersi indyka

Roladki z piersi indyka to prawdziwa kulinarna niespodzianka. Miękkie, delikatne mięso, opieczone na złoty kolor, a w środku smakowity farsz z owocową nutą. Taka propozycja spodoba się z całą pewnościom smakoszom, dla których przygotujesz to danie. Roladki drobiowe w tym przepisie proponujemy zrobić z dodatkiem oryginalnego farszu, który będzie idealnie korespondował z delikatnym mięsem drobiowym. Ciekawym akcentem w tym zestawieniu jest żurawina. Lekko kwaskowaty posmak owoców współgra z pozostałymi składnikami, wydobywając z nich wszystkie walory smakowe. Winiak, którym podlejesz smażące się roladki doda wiśniowego aromatu, dającego się wyczuć podczas delektowania się tym zestawieniem. Do roladek-niespodzianek pasować będzie makaron penne, dziki ryż lub ziemniaczki. Wybór pozostawiamy tobie. Smacznego!