Roladki z piersi indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Roladki z piersi indyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

283 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

221 osób wydrukowało

Pobierz pdf

177 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

0.5 szklanki

200 mililitrów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew zetrzyj na tarce. Żurawinę namocz w winiaku. Cebulę posiekaj i zeszklij na patelni na 2 łyżkach masła. Dodaj marchew, odsącz żurawinę i dodaj je do warzyw. Duś do momentu, kiedy zmiękną, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli do smaku. Winiak z moczenia żurawiny zachowaj do sosu.

Roladki z piersi indyka - Krok 1

Krok 2

Plastry piersi z indyka lekko rozbij i oprósz przyprawą do kurczaka Knorr.

Roladki z piersi indyka - Krok 2

Krok 3

Na plastrach mięsa ułóż farsz warzywny, całość zwiń i zepnij wykałaczkami.

Roladki z piersi indyka - Krok 3

Krok 4

Rozgrzej na patelni oliwę. Obsmaż roladki, dodając na końcu 2 łyżki masła.

Roladki z piersi indyka - Krok 4

Krok 5

Zlej z patelni nadmiar tłuszczu, wlej winiak i śmietanę. Duś pod przykryciem przez około 15 minut, przekręcając mięso.

Roladki z piersi indyka - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z ulubionymi surówkami i makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z piersi indykaRoladki z piersi indyka

Roladki z piersi indyka to prawdziwa kulinarna niespodzianka. Miękkie, delikatne mięso, opieczone na złoty kolor, a w środku smakowity farsz z owocową nutą. Taka propozycja spodoba się z całą pewnościom smakoszom, dla których przygotujesz to danie. Roladki drobiowe w tym przepisie proponujemy zrobić z dodatkiem oryginalnego farszu, który będzie idealnie korespondował z delikatnym mięsem drobiowym. Ciekawym akcentem w tym zestawieniu jest żurawina. Lekko kwaskowaty posmak owoców współgra z pozostałymi składnikami, wydobywając z nich wszystkie walory smakowe. Winiak, którym podlejesz smażące się roladki doda wiśniowego aromatu, dającego się wyczuć podczas delektowania się tym zestawieniem. Do roladek-niespodzianek pasować będzie makaron penne, dziki ryż lub ziemniaczki. Wybór pozostawiamy tobie. Smacznego!