Roladki z piersi indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z piersi indyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

heart
297 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

317 osób wydrukowało

Pobierz pdf

402 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

0.5 szklanki

200 mililitrów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew zetrzyj na tarce. Żurawinę namocz w winiaku. Cebulę posiekaj i zeszklij na patelni na 2 łyżkach masła. Dodaj marchew, odsącz żurawinę i dodaj je do warzyw. Duś do momentu, kiedy zmiękną, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli do smaku. Winiak z moczenia żurawiny zachowaj do sosu.

Roladki z piersi indyka - Krok 1

Krok 2

Plastry piersi z indyka lekko rozbij i oprósz przyprawą do kurczaka Knorr.

Roladki z piersi indyka - Krok 2

Krok 3

Na plastrach mięsa ułóż farsz warzywny, całość zwiń i zepnij wykałaczkami.

Roladki z piersi indyka - Krok 3

Krok 4

Rozgrzej na patelni oliwę. Obsmaż roladki, dodając na końcu 2 łyżki masła.

Roladki z piersi indyka - Krok 4

Krok 5

Zlej z patelni nadmiar tłuszczu, wlej winiak i śmietanę. Duś pod przykryciem przez około 15 minut, przekręcając mięso.

Roladki z piersi indyka - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z ulubionymi surówkami i makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z piersi indykaRoladki z piersi indyka

Roladki z piersi indyka to prawdziwa kulinarna niespodzianka. Miękkie, delikatne mięso, opieczone na złoty kolor, a w środku smakowity farsz z owocową nutą. Taka propozycja spodoba się z całą pewnościom smakoszom, dla których przygotujesz to danie. Roladki drobiowe w tym przepisie proponujemy zrobić z dodatkiem oryginalnego farszu, który będzie idealnie korespondował z delikatnym mięsem drobiowym. Ciekawym akcentem w tym zestawieniu jest żurawina. Lekko kwaskowaty posmak owoców współgra z pozostałymi składnikami, wydobywając z nich wszystkie walory smakowe. Winiak, którym podlejesz smażące się roladki doda wiśniowego aromatu, dającego się wyczuć podczas delektowania się tym zestawieniem. Do roladek-niespodzianek pasować będzie makaron penne, dziki ryż lub ziemniaczki. Wybór pozostawiamy tobie. Smacznego!