
Składniki
0.5 sztuki
1 szczypta
250 gramów
1 łyżeczka
1 szklanka
1 łyżka
80 gramów
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
6 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę. Im mniejsza kostka, tym szybciej się usmaży. Na patelnię wlej oliwę, dodaj posiekaną cebulę. Smaż pod przykryciem, na małym ogniu przez kilka minut. Dodaj mięso i smaż mieszając, aż się usmaży.
Krok 2
Posyp rozmarynem, pieprzem, dodaj suszone owoce i zalej winem. Smaż mieszając, aż wino odparuje.
Krok 3
Jeszcze ciepłe mięso włóż do malaksera. Dodaj pokruszoną kostkę czosnkową, masło pokrojone na kawałki i zmiksuj.
Krok 4
Naczynie wyłóż folią spożywczą. Włóż ciepły pasztet, zawiń folię, wyrównaj powierzchnię i odstaw do wystygnięcia. Kiedy pasztet osiągnie temperaturę pokojową, można go wstawić do lodówki. Będzie gotowy po kilku godzinach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej