Selerowy pasztet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Selerowy pasztet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 kilogram

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

6 sztuk

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selery obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Obraną cebule również zetrzyj na tarce, wsyp do selerów.

Krok 2

Wlej szklankę wody, dodaj kostki Bulion grzybowy Knorr, margarynę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez godzinę.

Krok 3

Masę wystudź, wbij jajka, wsyp bułkę tartą, wyrób i dopraw.

Krok 4

Przełóż do dwóch natłuszczonych i wysypanych bułką tartą form o wymiarach 21x12cm. Piecz półtorej godziny w temperaturze 190 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej