Selerowy pasztet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Selerowy pasztet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 kilogram

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

6 sztuk

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selery obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Obraną cebule również zetrzyj na tarce, wsyp do selerów.

Krok 2

Wlej szklankę wody, dodaj kostki Bulion grzybowy Knorr, margarynę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez godzinę.

Krok 3

Masę wystudź, wbij jajka, wsyp bułkę tartą, wyrób i dopraw.

Krok 4

Przełóż do dwóch natłuszczonych i wysypanych bułką tartą form o wymiarach 21x12cm. Piecz półtorej godziny w temperaturze 190 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Uśmiech teściowej
czas przygotowania
65 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej