Selerowy pasztet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Selerowy pasztet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 kilogram

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

6 sztuk

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selery obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Obraną cebule również zetrzyj na tarce, wsyp do selerów.

Krok 2

Wlej szklankę wody, dodaj kostki Bulion grzybowy Knorr, margarynę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez godzinę.

Krok 3

Masę wystudź, wbij jajka, wsyp bułkę tartą, wyrób i dopraw.

Krok 4

Przełóż do dwóch natłuszczonych i wysypanych bułką tartą form o wymiarach 21x12cm. Piecz półtorej godziny w temperaturze 190 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej