Selerowy pasztet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Selerowy pasztet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 kilogram

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

6 sztuk

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selery obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Obraną cebule również zetrzyj na tarce, wsyp do selerów.

Krok 2

Wlej szklankę wody, dodaj kostki Bulion grzybowy Knorr, margarynę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez godzinę.

Krok 3

Masę wystudź, wbij jajka, wsyp bułkę tartą, wyrób i dopraw.

Krok 4

Przełóż do dwóch natłuszczonych i wysypanych bułką tartą form o wymiarach 21x12cm. Piecz półtorej godziny w temperaturze 190 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Selerowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z tempehem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej