
Składniki
null
1.5 szklanki
1 sztuka
null
1 kilogram
200 gramów
6 sztuk
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto. Do miski włóż wszystkie składniki ciasta i wymieszaj mikserem. Następnie wyłóż ciasto na stół i szybko zagnieć.
Krok 2
Podłużną foremkę wyłóż papierem do pieczenia. 1/3 ciasta odłóż, resztą wyłóż dno formy.
Krok 3
Margarynę, żółtka, cukier wymieszaj w mikserze, stopniowo dodawaj twaróg, na koniec ubitą pianę z białek i aromaty.
Krok 4
Masę serową wyłóż na ciasto.
Krok 5
Sernik wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 60 minut w 180 st.C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej