Składniki
1 sztuka
1 szklanka
200 gramów
6 sztuk
1.5 szklanki
1 łyżeczka
1 kilogram
1 sztuka
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto. Do miski włóż wszystkie składniki ciasta i wymieszaj mikserem. Następnie wyłóż ciasto na stół i szybko zagnieć.
Krok 2
Podłużną foremkę wyłóż papierem do pieczenia. 1/3 ciasta odłóż, resztą wyłóż dno formy.
Krok 3
Margarynę, żółtka, cukier wymieszaj w mikserze, stopniowo dodawaj twaróg, na koniec ubitą pianę z białek i aromaty.
Krok 4
Masę serową wyłóż na ciasto.
Krok 5
Sernik wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 60 minut w 180 st.C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej